-= Меню =-

Вересень-жовтень, 2015

Професор В.О. Поггенполь – учений, метеоролог, фенолог, кліматолог, викладач, інспектор Уманського училища землеробства і садівництва [Текст]: матеріали круглого столу 18 вересня 2014 р.– Умань: УНУС, 2014.– 149,[1] с.

У збірці представлені матеріали круглого столу, що відбувся у приміщенні музею Наукової бібліотеки УНУС,  присвячені професору В.О. Поггенполю, видатному вченому в галузі метеорології, фенології, кліматології, та презентація бібліографічного покажчика, що вміщує перелік наукових праць вченого та публікації про нього. Видання містить доповіді і виступи учених, викладачів Уманського НУС та інших учасників читань. До збірки увійшли матеріали, які розглядають різні періоди існування сільськогосподарської дослідної справи в Україні. Для науковців та студентів.

Масюк В.В. Цивільний процес у схемах і таблицях [Текст]:навч. посібн./В.В. Масюк, М.Ю. Акулова.–Харків:Право, 2014.–186с.

У посібнику з використанням схем і таблиць у логічній послідовності зібрано, узагальнено, структуровано законодавство в контексті вивчення цивільного процесу. Для адвокатів, юрисконсультів, керівників юридичних відділів та підрозділів, суддів, прокурорів, аспірантів і студентів.

Соціально–економічні координати розвитку підприємницької діяльності [Текст]: колективна монографія Ч. 1/ за ред. О.О. Непочатенко.– Умань: Візаві, 2014.– 239,[1] с.

У монографії викладені результати досліджень сучасних проблем розвитку підприємницьких структур. Висвітлені соціально–економічні аспекти функціонування підприємств. Розглянуто фінанси підприємств та їх роль у забезпеченні сталого розвитку. Досліджено стан та проблеми облікової політики підприємств та обґрунтовано основні напрями її удосконалення. Вивчено теоретичні та практичні аспекти управлінської діяльності підприємств. Для студентів, аспірантів, викладачів та науковців.

Основні пріоритети розвитку АПК України у контексті економічної, продовольчої та енергетичної безпеки країни [Текст]: колективна монографія у 2–х ч., Ч.1 та Ч.2/ за ред. Ю.О. Нестерчук.– Умань: Візаві, 2014.– 203,[1] с.

У монографії викладені результати дослідження проблем розвитку АПК України у контексті економічної, продовольчої та енергетичної безпеки країни. Значну увагу приділено проблемам діяльності сільськогосподарських товаровиробників з організаційної, економічної та фінансової точок зору. В роботі висвітлено питання інноваційної та технологічної політика забезпечення поступального розвитку АПК України. Зосереджено увагу на основних напрямках розвитку харчової промисловості у контексті євроінтеграції України. Розроблено пропозиції щодо організації сільського малого підприємництва. Для студентів, аспірантів, викладачів та науковців.

Орел С.М.  Оцінка екологічного ризику. Вплив на здоров'я людини [Текст]: навч. посібник/ С.М.Орел, М.С.Мальований, Д.С.Орел.– Херсон: ОЛДІ–ПЛЮС, 2014.– 231,[1] с.

У посібнику викладено теоретичні основи оцінки екологічного ризику, показано місце дисципліни в блоці варіативних дисциплін, проводиться аналіз впливу на людину отруйних хімічних речовин по двох оцінках: токсичність та експозиція. Оцінка впливу небезпечних хімічних речовин на людину, яка дає можливість приймати правильне рішення для її захисту і є метою навчального посібника.

Економіка торгівлі (у рисунках, схемах та таблицях) [Текст]: навч. посіб/Л.О. Лігоненко, А.М. Носуліч, Н.М. Новікова.–К.:КНТЕУ, 2014.–228с.

Навчальний посібник містить стислий виклад основного навчального матеріалу. Форма подання забезпечує системність, компактність і візуалізацію його викладення, що полегшує сприйняття та засвоєння. Для студентів, викладачів, керівників та фахівців торговельних підприємств, державних та муніципальних органів, які опікуються розвитком торгівлі та торговельного підприємництва.

Вачинич Л. Французька мова [Текст]: навч. посіб./Л. Вачинич, Г. Кость.–Львів:Паїс, 2014.–176с.

Матеріал посібника ознайомить студентів зі спеціалізованими текстами французькою мовою, які містять базову інформацію з галузі журналістики. Структура і тексти, які у ньому аналізуються, сприятимуть активізації усного та писемного мовлення на фаховому рівні. Посібник призначений для студентів факультету журналістики, для активізації комунікативних навиків на заняттях з французької мови.

Бухгалтерський облік: основи ведення і методологія [Текст]: навч. посібник/ В.С. Уланчук, Н.І. Загребельна, Г.Ю. Аніщенко, Г.Л. Бурляй; за заг. ред. В.С. Уланчука.– Умань: УКВПП, 2015.– 518,[2] с.

У навчальному посібнику викладено основи ведення і методологія бухгалтерського обліку, висвітлено загальний порядок ведення обліку на підприємствах з використанням чинної нормативно–правової бази. Під час вивчення основних тем посібника студенти зможуть зрозуміти сутність предмету, елементів методу, бухгалтерського обліку, принципи організації облікового процесу, методологію здійснення бухгалтерського обліку за різними об’єктами. Для студентів, менеджерів підприємств.

Марущак С.М.  Оцінка та управління підприємницькими ризиками [Текст]/ С.М. Марущак, Г.В. Єфімова, О.В. Пащенко.– Херсон: ОЛДІ–ПЛЮС, 2014.– 294,[1] с.

В посібнику розглядаються методологічні і теоретико–методологічні принципи кількісного аналізу і обліку ризику різних видів діяльності підприємств і установ. Викладені основні методи зниження ризику, а також правила ухвалення оптимальних управлінських рішень з врахуванням чинників неповної визначеності і ризику. Містить велику кількість прикладів і фактичних матеріалів, які ілюструють теоретичні положення. Для викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей ВНЗ, менеджерів і економістів підприємств і установ різних галузей, форм власності і господарювання.

Байєсівські мережі в системах підтримки прийняття рішень [Текст]: навч. посібник/ М.З. Згуровський, П.І. Бідюк, О.М. Терентьєв, Т.І. Просянкіна–Жарова.– Київ: Едельвейс, 2015.– 300 с.

Пропонується докладне висвітлення сучасних підходів до моделювання процесів довільної природи за допомогою байєсівських мереж. Розглянуто теорію побудови, задачі навчання структури мережі та формування ймовірного висновку на її основі. Наведено практичні методики побудови структури мережі на основі статистичних даних і експертних оцінок, описано алгоритмічні процедури. Докладно розглянуто приклади розв’язання практичних задач за допомогою мереж Байєса. Книга рекомендується як посібник для студентів, аспірантів, викладачів, інженерів які спеціалізуються у галузі розв’язання задач ймовірнісного математичного моделювання, прогнозування, передбачення та експертними оцінками.

Білошкурська З.П.  Фінансове право [Текст]: навч. посібник.– 2–ге вид., доп.– Умань: Візаві, 2014.– 775,[1] с.

Посібник доповнений, побудований з урахуванням положень Податкового Кодексу України та Болонської декларації. Містить робочу програму, плани проведення інтерактивних лекційних та семінарських занять, конспекти лекцій з основних тем, завдання для самостійної роботи, теми рефератів для презентації на семінарах, питання, які виносяться для самоконтролю. Відповідно до вимог ETCS надана модульно–рейтингова система оцінювання знань студентів, методичні рекомендації щодо підготовки до семінарських занять та написання рефератів, а також щодо організації самостійної роботи студентів.

Русавська В.А.  Гостинність в українській традиційній культурі [Текст]: навч. пос.– Київ: Ліра–К, 2014.– 280 с.300 пр.: іл.

У посібнику розглядається культура гостинності українців, яка значною мірою забезпечила духовний та інтелектуальний зв'язок чисельних поколінь наших предків, вплинула на формування етнокультурної, а згодом і національної ідентичності. Знання історії вітчизняної гостинності майбутніми фахівцями готельно-ресторанної справи важливе з огляду на її роль і значення як невід’ємного атрибуту сервісної діяльності, характерні особливості якої починають зримо виявлятися на вітчизняних теренах в XIX ст. в процесі становлення індустрії гостинності. Містить цінний теоретичний і практичний матеріал, що дозволяє зрозуміти роль гостинності як важливого чинника міжкультурної комунікації та розрахований на студентів, аспірантів ВНЗ.

Довідник стандартів ЄС щодо регулювання органічного виробництва та маркування органічних продуктіів [Текст]/ Федерація органічного руху України.– Львів: АРС, 2015.– 129[7] с.: іл.– (Нормативне регулювання; книга 5)

Довідник є продовженням виданих Федерацією органічного руху України нормативних документів ЄС стосовно органічного виробництва та маркування органічних продуктів. До книги ввійшли всі офіційні документи та рекомендації щодо функціонування органічного сектору економіки в ЄС, прийняті Єврокомісією. Рекомендується Федерацією органічного руху України фермерам, іншим виробникам та переробникам с–г продукції, інспекторам та сертифікаторам органічного виробництва, державним службовцям, науковцям та вченим, викладачам ВНЗ, студентам, аспірантам, споживачам, всім, хто прагне отримати повноцінну інформацію щодо правил та вимог до виробництва та маркування органічної продукції.

Погорілий С.П.  Окремі аспекти агрегатування самохідних шасі [Текст]: монографія/ С.П. Погорілий, Г.В. Шкарівський.– Глеваха: АграрМедіаГруп, 2014.– 214 с.

Монографія присвячена підвищенню ефективності використання самохідних шасі шляхом розробки пристрою для агрегатування технологічних модулів з метою створення машинно–тракторних агрегатів на їх базі. Рекомендується вченим, аспірантам, докторантам, студентам та інженерним правникам.

Ремонт машин та обладнання [Текст]: підручник/ за ред.О.І. Сідашенка, О.А. Науменка.– Київ: Агроосвіта, 2014.– 665 с.– 700 пр.: іл.

Описано теоретичні основи та загальний технологічний процес ремонту машин та обладнання, технологічні процеси ремонту вузлів, агрегатів і деталей тракторів, автомобілів, с–г машин, обладнання для тваринництва і підприємств з переробки с-г продукції. Розглянуто проектування технологічних процесів. Для студентів і викладачів інженерних спеціальностей ВНЗ, магістрів, аспірантів, а також інженерно–технічних працівників підприємств технічного сервісу різних форм власності.

Технології консервування плодів та овочів [Текст]: підручник/ О.І. Аністратенко, К.В. Калайда, Л.Ю. Матенчук, В.М. Найченко; за ред. А.Ю. Токар.– Умань: УНУС, 2015.– 567,[1] с.

У підручнику викладені теоретичні основи консервування плодів та овочів, охарактеризовано їхній хімічний склад як сировини для перероблення та об’єктів для тривалого зберігання, сучасні технології зберігання, заморожування, виробництва солоно-квашеної продукції, консервованих тепловим оброблянням у герметично закупореній спожитковій тарі продуктів переробки з плодів та овочів, а також технології асептичного консервування, висушування й переробляння відходів.

Господаренко Г.М.  Система застосування добрив [Текст]: навч. посібник.– Київ: СІК ГРУП УКРАЇНА, 2015.– 330,[1] с.

Висвітлено фізіологічні основи, агротехнологічні прийоми та умови ефективного використання органічних і мінеральних добрив, хімічних меліорантів і бактеріальних препаратів, досягнення агрохімії з оптимізації агрохімічних параметрів показників родючості ґрунту, системи застосування добрив у сівозмінах, удобрення польових, овочевих, плодових та інших с–г культур. Розглянуто питання енергозбереження, охорони праці, екологічні аспекти системи застосування удобрення. Для підготовки фахівців за спеціальностями: 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин», 203 «Садівництво та виноградарство».

Стан та перспективи розвитку економіки України в умовах глобалізації: теорія та практика [Текст]: колективна монографія. Ч. 1/ за ред. О.О. Непочатенко.– Умань: Візаві, 2014.– 383[1]с.– 300 пр.: іл.

У монографії викладені результати досліджень сучасних проблем розвитку економіки в умовах глобалізації. Висвітлені соціально-економічні аспекти функціонування економіки. Розглянуто роль та місце фінансової та податкової політики у забезпеченні поступального розвитку економічної системи. Досліджено вплив інноваційної та інвестиційної політики на формування конкурентоспроможного виробництва продукції. Значну увагу приділено теоретичним та практичним аспектам розвитку підприємницької діяльності як основи успішного функціонування економіки країни. Розраховано на студентів, аспірантів, викладачів, наукових співробітників та фахівців, які займаються питаннями розвитку економіки.

Інформація надана відділом наукової обробки документів, комплектування фондів та реорганізації каталогів.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії