-= Меню =-

Чорнобиль. Сторінки пам’яті

Впаде на землю зірка – Чорнобиль

Гіркими стануть річки й озера

Замість лісів залишиться лиш пил,

Лиш пустка, чорнота, химера…

25 квітня 2016 року працівники Наукової бібліотеки підготували і провели для студентів 53 ас (куратор Ірина Полянецька) та 13 ас (куратор Андрій Любченко) груп виховну годину «Чорнобиль. Сторінки пам’яті».

Чорнобиль…. Минуло 30 років. Тепер це слово знає весь світ. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце.

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року , коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний… Ця жахлива аварія принесла страшну біду в тисячі сімей, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

У ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, – наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті , хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я.

Радіація – невидимий і тому підступний ворог усього живого. Від неї важко зберегтися, захистити себе і природу.

Студенти уважно прослухали презентацію до дня чорнобильської трагедії, яку їм розповіла провідний бібліотекар відділу обслуговування Олена Полянецька.

Присутні з цікавістю розглядали матеріали тематичної книжкової виставки «Чорнобиль...Трагедія… Пам’ять...».

Нинішнє та прийдешні покоління з вдячністю згадуватимуть тих, хто зберіг життя на землі та відроджує опалену радіацією землю.

Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам’ять про Ваш подвиг не згасне в віках і збережеться у серцях народу.

Лідія Кецкало, бібліотекар I категорії і Олена Полянецька, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки