-= Меню =-

День інформації «Впровадження інформаційних технологій у бібліографічному інформуванні споживачів в університетських бібліотеках»

Сучасний стан розвитку суспільства підвищує значення та соціальний статус наукових бібліотек у справі забезпечення доступу до накопичених людством знань. Для університетських бібліотек, враховуючі їхні особливості, головне завдання – оперативно й максимально повно забезпечувати студентів та вчених науковою інформацією за тематикою їхніх досліджень на базі традиційних і сучасних мережевих технологій.

В інформаційно-бібліографічному відділі Наукової бібліотеки відбувся День інформації на тему: «Впровадження інформаційних технологій у бібліографічному інформуванні споживачів в університетських бібліотеках». Учасниками заходу стали студенти 13-аг групи факультету агрономії (куратор Ірина Рассадіна).

Бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу Наталія Чернова наголосила, що функція забезпечення інформаційних потреб користувачів є однією з найголовніших для університетських бібліотек. Результативність наукових досліджень значною мірою залежить від ефективності інформаційного забезпечення, наскільки вчасно і повно задовольняються потреби студентів та вчених, тому головним пріоритетом діяльності університетських бібліотек стає впровадження сучасних інформаційних технологій: створення і наповнення електронного каталогу та власних баз даних, підвищення рівня комфортності доступу до інформації незалежно від її формату, удосконалення довідково-пошукового апарату. Бібліотекар ознайомила студентів з електронним каталогом й традиційними каталогами та картотеками Наукової бібліотеки університету.

До уваги відвідувачів була представлена виставка «Періодичні видання Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва».

Провідний бібліотекар Наталія Михайлова провела першокурсникам екскурсію у музейній кімнаті Наукової бібліотеки УНУС та ознайомила відвідувачів з історією університету.

Людмила Бондаренко,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки