-= Меню =-

День святого Валентина

Любов підносить серце над землею
І робить дивовижні чудеса.
Стає людина зовсім інша з нею,
Тоді в її душі живе краса.
Тоді в душі троянда розцвітає,
Співає у душі тоді весна!
Любов людська велику силу має,
Зцілити може й оживить вона.

Історія Дня всіх закоханих розпочалася ще в Стародавньому Римі, де щорічно в цей час відзначали свято родючості, пізніше в цей день почали відзначати Валентинів день – на честь священика Валентина, який, не дивлячись на заборону імператора одружуватися під час військової служби, потай від усіх вінчав закоханих.

У цей день прикмета про розбите дзеркало набуває позитивних відтінків, і стає передвісником щастя в коханні. Добре, якщо в цей день першим вам подзвонить ваш коханий. У той же час, якщо ви вийшли з дому і щось забули, – чекайте хороших звісток. Спіткнутися і спізнитися в цей день означає потерпіти нерозділене кохання або ж може привести до сварок і розривів. У День всіх закоханих не можна висловлювати незадоволеність або образу, проте, не соромтеся вітати і бажати любові хорошим друзям, батькам, знайомим. Не варто дарувати дуже дорогі подарунки і кільця, ходити в ресторани, якщо ви заздалегідь не забронювали місце. Якщо ви не маєте пари, то краще не проводити цей день на самоті. 14 лютого можна гадати на любов, дивлячись у вікно, – загадати бажання знайти другу половинку і тричі подивитися у вікно своєї спальні. Вважається, що цього достатньо, щоб заманити пару в своє життя.

День всіх закоханих – це свято романтики, кохання та ніжності. У цей день прийнято дарувати коханим і дорогим людям квіти, цукерки, повітряні кульки та інші приємні подарунки. Незмінним атрибутом Дня святого Валентина 2019 – є валентинки. Валентинки можуть бути як підписаними, так і анонімними. До речі, існує прикмета, що закохані пари, які зіграли весілля в День святого Валентина, отримують любов і щастя на довгі роки. Напевно тому на День Валентина спостерігається ажіотаж серед бажаючих одружитися. Враховуючи це, в День всіх закоханих 14 лютого 2019 року понад 90 відділів реєстрації актів цивільного стану в Україні будуть працювати до опівночі.

Оксана Борейчук,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії