-= Меню =-

Діти – наше майбутнє

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей – одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році у Женеві на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей.

У Міжнародного дня дітей є навіть свій прапор. На зеленому полотні, що символізує зростання та гармонію, навколо, взявшись за руки, крокують людські фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці фігурки, взявшись за руки, розміщені навколо символу Землі - нашого спільного дому.

Це свято потрібне, щоб люди звернули увагу на дитячі проблеми і потреби. І нехай це свято – не день народження і не Новий рік, але привід для вручення подарунка все одно приємний. До того ж, закінчився навчальний рік і почалося справжнє літо! Подаруйте що-небудь символічне, але цікаве і бажане для дитини.

Діти – це безмежна та ще не зіпсована щирість і відвертість. Вони повинні жити у світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них такий світ разом!

Майбутнє дітей залежить від нас! Наше майбутнє залежить від них!

Людмила Тодосійчук,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки