-= Меню =-

До Міжнародного дня планетаріїв

У березні в усьому світі відзначається Міжнародний день планетаріїв, приурочений весняному рівноденню. Вперше він був проведений в Італії в 1990 році з ініціативи Асоціації італійських планетаріїв. У 1994 році проведення свята було підтримано французькими астрономами. А вже через рік, День планетаріїв стали святкувати в Бельгії та Чехії, Словаччині та Польщі, Україні та Росії. Так свято перетворилося на міжнародне. Ну, а місцями його проведення є, звичайно ж, планетарії.

Мета проведення свята – знайомство суспільства з діяльністю планетаріїв і пропаганда астрономічних знань. Місія планетаріїв всього світу – популяризація науки, розвиток пізнавального інтересу.

Студенти 11-ім групи у читальному залі №2 Наукової бібліотеки університету ознайомились з літературою тематичної виставки «Всесвіт і життя» та відвідали навчально-методичний центр «Планетарій» факультету фізики математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, де мали змогу прослухати екскурсію «Зоряне небо», «Зодіакальні сузір’я і зодіак», «Будова і планети Сонячної системи».

Доктор педагогічних наук Ткаченко Ігор Анатолійович, провідний спеціаліст галузі в регіоні, розповів про досягнення сучасної астрономії. Студенти мали змогу побачити «книжкові» терміни на небесній сфері планетарію.

У світі налічується близько 10 тисяч планетаріїв, тисяча з яких розміщенні у США, тому дана екскурсія для студентів, які планують пов’язати своє життя з інженерією та технікою, є надзвичайно змістовною та корисною.

Студенти отримали незабутні враження від екскурсії. Організували її к.ф.-м.н., доцент кафедри математики і фізики Ковальов Леонід Євгенович та провідний бібліотекар Побережець Віра Сергіївна.

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки