-= Меню =-

До Перемоги залишалось 1418 днів…

22 червня – День скорботи й вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

22 червня. Ця дата стала символом цілої епохи. Ця дата розділила життя нашого народу на «до» та «після». Ця дата написана чорними чорнилами в історії нашої держави. Ця дата зруйнувала долі і майбутнє кожного громадянина. Ця дата залишились відбитком у пам’яті наступних поколінь.

Грань між миром і війною була незримою. Зміну реальності людям сприйняти було складно. Тим не менш, тільки за один тиждень від початку війни було мобілізовано понад 5 млн. чоловік. Сотні тисяч радянських громадян добровільно йшли в діючу армію. Заклик «Все для фронту, все для перемоги!» був сприйнятий усім народом. Відвага і героїзм воїнів, помножені на патріотизм і жертовність народу зіграли важливу роль в організації опору ворогові, особливо на початковому етапі війни.

І почала війна писати свої страшні сторінки нашої історії… «Оборона Брестської фортеці», «Київська оборонна операція», «Оборона Одеси», «Московська битва», «Битва за Ленінград», «Оборона Севастополя», «Харківська битва», «Сталінградська битва», «Курська битва», «Битва за Дніпро», «Корсунь-Шевченківська операція», «Білоруська операція», «Яссо- Кишинівська операція», «Будапештська операція», «Вісло-Одерська операція», «Східно-Прусська операція», «Берлінська операція». Кожне слово в книзі війни написане сльозами, стражданнями, страхом, смертю, болем, втратами нашого народу-переможця.

Здолавши всі жахи війни, дивлячись кожної хвилини смерті у вічі, вразивши весь світ своєю нелюдською силою та сталевою волею, сповнені лютою ненавистю до ворога та жагою звільнити рідну землю від фашистської нечесті, не шкодуючи ані себе, ані ворога, 9 травня 1945 року наші діди-прадіди написали останню сторінку цієї книги й поставили крапку у цій війні.

Безсмертний їх подвиг!

Вічно буде жити пам'ять про наших славних пращурів, які відстояли
Батьківщину і врятували весь світ від абсолютного зла – фашизму.
Ніколи наша земля не забуде той ратний подвиг.
Ніколи ця війна не стане пилом історії!
Перемога – це акт найвищої самопожертви заради життя майбутнього.
Забути означає – зрадити!
ПАМЯТАЙ!

Олена Рудковська,
бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії