-= Меню =-

Екологічна чистота – проблема глобальна

… Довкола тебе чарівна земля: озера, ріки, сонечко і небо.
Величні гори, ліси й поля. Куди не глянеш - все оце для тебе!...

День довкілля для України свято порівняно нове, адже почали його відзначати з 1998 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». Історія цієї дати веде початок із 1972 року, коли у Стокгольмі відбулась конференція Генеральної Асамблеї ООН, присвячена тематиці «Довкілля».

День довкілля дозволяє оцінити стан природного середовища, в якому ми живемо, надає уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас зробить у своєму житті.

У стосунках з природою людство зіткнулося із серйозними і складними проблемами. Вплив людини на природу нині значно перевищує здатність біосфери до саморегуляції і ставить загалом під загрозу можливість її існування як системи.

Людина й суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. Якість життя людини залежить від стану навколишнього середовища. Чиста вода, свіже повітря і родючий грунт – все це необхідно людям для повноцінного і здорового існування.

У наш час людство спроможне виробляти достатню кількість сільськогосподарської й промислової продукції, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Досягнення науки й техніки відкривають не тільки можливості для задоволення потреб людини, але й створюють передумови для збереження і примноження ресурсів Землі. Людство в змозі поліпшити умови, які склалися в біосфері планети. У розв’язанні цього завдання важливу роль відіграють екологічні освіта та виховання всього населення, особливо молоді, якій жити й працювати в третьому тисячолітті.

Природа – наше багатство, зберегти це багатство для наступних поколінь – наше завдання і обов’язок.

У читальному залі №1 Наукової бібліотеки діє тематична книжкова виставка «Екологічна чистота – проблема глобальна». Запрошуємо до перегляду.

Тетяна Маєвська,
бібліотекар І категорії
Людмила Тодосійчук,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії