-= Меню =-

Європейський Союз – унікальне міжнародне об’єднання

День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. Цей день жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. 

Європейський Союз є унікальним міжнародним утворенням, об’єднанням демократичних європейських країн, що спільно працюють задля миру та процвітання.

До Європейського Союзу входять 27 країн, що вирішили поступово об'єднати свої провідні технології, ресурси та разом творити своє майбутнє. Протягом періоду розширення, що триває вже понад 50 років, вони сформували зону стабільності, демократії та сталого розвитку, зберігаючи культурне розмаїття, толерантне відношення та індивідуальні свободи.

Сприяючи становленню безпеки і стабільності в широкому світовому аспекті, Європейський Союз допомагає створювати безпечніші і більш сприятливі умови життя в межах своїх власних кордонів. В той же час, Європейський Союз завжди готовий поділитися своїми здобутками та цінностями з країнами та людьми, що знаходяться поза його межами.

У читальній залі №1 діє тематична полиця «Європейський Союз об’єднує країни Європи». Запрошуємо до перегляду. 

Марія Фіткаленко,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки