-= Меню =-

«Французька весна» на абонементі художньої літератури

«Французька весна в Україні» – щорічний фестиваль французької культури, що відбувається в квітні у різних містах нашої країни. В рамках фестивалю проходять заходи, присвячені образотворчому мистецтву, музиці, кіно і літературі. Фестиваль проводиться Французьким культурним центром і Посольством Франції в Україні з 2004 року.

У музейній кімнаті Наукової бібліотеки університету у минулі роки відбувались ретроспективні перегляди наукової літератури французьких авторів. Ми зустрічали делегації представників французьких університетів і міста-побратима Ромії-сюр-Сен.

Французька література – одна з найбагатших літератур світу. Імена Рабле, Мольєра, Вольтера, Дідро, Бальзака, Флобера, Мопассана та інших прославлених французьких письменників вже давно визнані світовою спільнотою.

Цього року абонемент художньої літератури запрошує відвідати книжкову виставку «Французька література». Епіграфом для виставки стали слова Шарля Добжинського:

Нет, юность не больна хандрой –

болезнью века:

Мечты о будущем ей облегчают рост,

И даже в час, когда

Ночь душит человека, –

Мир к ней из трав и звезд прокладывает мост!

Наші читачі разом з героями романів Віктора Гюго, Моріса Дрюона, Олександра Дюма і не тільки, поринуть в історію далекої і такої близької країни. Виставка пропонує захопитись пригодами, які оживають на сторінках творів Жюля Верна і Понсона дю Террайля, відчути романтику Жорж Санд і Еміля Золя, повернутись до улюблених образів у романах Альберта Камю, Франсуази Саган, Ромена Ролана. Сучасний читач не уявляє себе без детективних романів Жоржа Сименона.

Для тих, хто через певні обставини не зможе найближчим часом відвідати Париж, у нагоді буде збірка «Париж изменчивый и вечный». До збірки увійшли художні твори , в яких зображені картини життя столиці Франції XIX – XX ст.

Дружньо завітали на абонемент художньої літератури студенти випускного курсу факультету лісового та садово-паркового господарства.

«Французька весна в Україні» триває – приєднуйтесь до її літературних джерел !

Наталія Михайлова,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти