-= Меню =-

Конституція України – символ незалежності держави

28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України.

Конституція – це джерело права будь-якої держави. 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила найголовніший закон країни – першу Конституцію незалежної суверенної України.

Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, закріпив демократичні засади, стабілізував правові норми та відносини.

Насамперед прийняття Конституції свідчить про досягнення державою певної стабільності в суспільстві.

Конституція країни має найвищу юридичну силу. В Україні, як і в будь-якій цивілізованій країні, прийняття Конституції є найважливішою подією для зміцнення її суверенітету, а також підвищення міжнародного авторитету як самостійної та незалежної держави.

В читальній залі № 1 Наукової бібліотеки діє книжкова виставка «Конституція України – символ незалежності держави». Запрошуємо до перегляду. На виставці представлена література, яка надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.

Людмила Тодосійчук,
бібліотекар І категорії
Тетяна Маєвська,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки