-= Меню =-

Круглий стіл «Життєвий і науковий шлях І.І. Корабльова: до 145-річчя від дня народження»

31 березня Науковою бібліотекою проведено круглий стіл «Життєвий і науковий шлях Іполита Івановича Корабльова: до 145-річчя від дня народження».

Відкрила засідання та щиро привітала учасників круглого столу директор Наукової бібліотеки Світлана Нижник. Зазначивши, що Наукова бібліотека продовжує добру традицію вшановувати пам’ять наших учених, що примножували велич і славу alma mater. Серед чималого списку імен чільне місце належить Іполиту Івановичу Корабльову – вченому зі світовим ім’ям, який тривалий період свого творчого життя віддав сучасному Уманському національному університету садівництва.

Відповідно за програмою круглого столу з повідомленнями виступили: Оксана Свистун, завідувач музею історії університету; провідні бібліотекарі Віра Побережець та Наталія Михайлова; бібліотекар І категорії Оксана Борейчук.

У доповіді «Корабльов І.І. – вчений зі світовим ім’ям» Віра Побережець ознайомила з біографією вченого, висвітлила наукову діяльність, наголосивши на досягненнях під час роботи в Уманському училищі садівництва.

Оксана Свистун у своєму виступі «Навчально-дослідна пасіка та її роль у викладанні курсу бджільництва в Уманському училищі садівництва і землеробства» доповіла присутнім про вченого, як науковця і педагога, більш детальніше зупинилась на його внеску у розвиток вітчизняного бджільництва в Уманському училищі садівництва і землеробства.

Оксана Борейчук у доповіді «Культури медоносних рослин на ділянках Уманського училища» зупинилась на історії вирощування медоносних рослин на навчально-практичних ділянках у період діяльності І.І. Корабльова в Уманському училищі.

У своєму виступі Наталія Михайлова «Шовківництво в Уманському училищі садівництва» ознайомила присутніх з історією розвитку шовківництва в училищі садівництва, продемонструвала особисту колекцію шовку, на якій представлені вишукані мініатюрні картини, шовкові тканини, батик.

У заключному слові директор бібліотеки Світлана Нижник подякувала учасникам заходу за пізнавальні доповіді, відмітила важливість тематики круглого столу та наголосила студентам пам’ятати, що Наукова бібліотека університету завжди залишиться надійним помічником і джерелом знань.

В рамка роботи круглого столу та доповненням заходу була виставка особистої бібліотеки І.І. Корабльова.

Олена Рудковська, бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки