-= Меню =-

Ласкаво просимо, або вересень за розкладом …

Знову вересень дзвінко пролунав над країною. І знову життя повернулось в студмістечко. Немов ранковий туман розвіялась тиша над університетом. Загомоніли аудиторії. Загули, як бджолині вулики, гуртожитки. Розгублені першокурсники блукають коридорами величезного закладу, а гонорові старшокурсники поблажливо дають їм поради. Кавові автомати запрацювали в активному режимі. З відкритих вікон аудиторій, немов на волю, виривається лекція і чути прискіпливі питання зануди-відмінника. Тишу читальних залів порушує скрипіння ручки в новому зошиті і цокіт клавіш клавіатури. Пильний погляд викладача з-під окулярів немов би закликає покаятися в усіх гріхах. З’являються нові зізнання в коханні на асфальті. Завзяті диспути на семінарах народжують істину. Студентське життя закрутило у вирі своїх щоденних задач, подій, проблем і вчорашніх абітурієнтів. Вони навіть і не помітили, як стали рівноправними членами студентської братії. Але чогось їм не вистачає, на щось вони чекають. А чекають вони на день, коли і для них зазвучить безсмертний Gaudeamus igitur, коли вперше латиною вони з гордістю заспівають міжнародний гімн молоді та отримають свою перепустку в справжнє університетське життя – студентський квиток.

В Уманському НУС ця подія відбудеться 7 вересня.

Саме в цей день, в День Університету, відбудеться посвята у студенти. День, коли почнеться нове, захопливе, цікаве життя вчорашніх школярів, коли буде відкрита нова глава їх молодого життя, коли надії і мрії будуть переповняти їх юні серця, коли їх вперше офіційно оголосять студентами.

Посвята у студенти запам’ятається на все життя, як мить, що втілює атмосферу безхмарної молодості, студентського завзяття і зухвалості, юнацького максималізму. Саме з посвяти починається новий, невідомий етап життя, який віщує велику свободу і, разом з тим, велику відповідальність.

Ласкаво просимо, дорогі першокурсники.

Саме в цих стінах вашої Alma mater зберігається граніт науки. Воістину: «як багато вам відкриттів дивних готує навчання вік». У світі ще стільки всього непізнаного! Стільки цікавого! Щиро бажаємо вам відмінних знань, яскравих відкриттів, гучних перемог на славу рідному університету.

Олена Рудковська,
бібліотекар відділу художньої літератури

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки