-= Меню =-

Митець та мислитель

Лиш боротись – значить жить.

І. Франко

5 жовтня працівниками Наукової бібліотеки спільно зі студентами факультету економіки і підприємництва підготовлено та проведено виховний захід «Іван Франко – митець та мислитель»,  присвячений 160 – річчю від дня народження славетного сина українського народу.

З любов'ю і шаною вимовляє все прогресивне людство ім'я Івана Франка, відзначаючи його черговий ювілей.

Іван Франко є класиком української літератури, геніальним письменником, перекладачем, публіцистом, громадським і просвітницьким діячем, який своєю невтомною працею будив і зміцнював національну свідомість українців.

Перу письменника належить понад п'ять тисяч творів, які ввійшли до золотого фонду не лише української, а й світової літератури. Його твори завжди служили і будуть служити всьому передовому людству в боротьбі проти несправедливості.

Розкриваючи всі досягнення та надбання, велич і безсмертну славу великого Каменяра, з доповіддю виступила провідний бібліотекар Наталія Михайлова.

Внесок І. Франка в розвиток економічної думки розкрили у своїх виступах студентка 21-еп групи К. Кузьмінська  та студент 21-ма групи Д. Семенда.

Для більш детального ознайомлення  студентів із здобутками видатного класика української літератури підготовлена книжкова виставка «Світлий геній українського слова».

Іван Франко – європейський геній – встає сьогодні з нами за збереження Української держави, яку він будував своєю титанічною, каменярською працею.

Ірина Козлова,

бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки