-= Меню =-

Найдорожче в світі слово

Доки ще не перейшов
У згадку образ рідний, щирий
Свою їй ласку і любов
Даруй, не відаючи міри,
Важливі справи залиши,
Вони ще можуть почекати,
Спіши до матері, спіши,
Допоки є на світі мати!

У травні, коли від сну прокидається природа,ми відзначаємо міжнародне Свято матері, яке народилось в далекій Філадельфії.

В Україні, саме в Галичині його почали святкувати з 1929 р. В цей день люди з квітами в руках йшли до церкви, а потім на площу, де відбувалось святкування. Пісні, вірші, вистави були адресовані матерям.

З 1939 р. це свято було заборонене. І ось з 1990 р. воно знову повернулось в Україну, а з 1999 р. Указом Президента України ми святкуємо його у другу неділю травня.

Мати – берегиня роду, домашнього вогнища. Поняття про щастя, добро і ласку нерозривно пов’язані з образом найдорожчої людини – матері.

Для кожного з нас образ матері – найрідніший, найдобріший, найближчий, а любов до неї – вічна та безмежна.

Дякуємо всім матерям за недоспані ночі, за пісні колискові, за любов, тепло і ласку.

Всім матерям бажаємо завжди бути молодими, здоровими, веселими та щасливими. Хай горе обминає Ваші родини, а Матір Божа Вас завжди оберігає!

Працівники абонементу №2 Наукової бібліотеки УНУС підготували книжкову виставку, присвячену цій темі. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з експонатами нашої виставки.

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар.
Лідія Кецкало,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки