-= Меню =-

Наша сила – у згуртованості та мудрості

Все, що мріялось віками.
Сповнилось, настало!
«Ще не вмерла Україна»
Гордо прозвучало

22 січня ми всі вшановуємо День Соборності України. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, що опирається на споконвічну мрію українського народу про власну об’єднану незалежну державу. Це свято крім державного ще й глибоко народне. Коли вперше День Соборності відзначався в Україні, люди стали взявшисьза руки, від Львова до Київа, і тим саме показали, наскільки для них є важливою єдність і соборність України. Соборність – це свято, яке підтверджує, що українці живуть всюди – від Львова до Донецька і на інших територіях.

Сучасна Україна – нині переживає один із найтяжчих історичних моментів, і єдність – це найбільша цінність, яка сьогодні повинна об’єднати і звичайних людей, і парламентаріїв.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків.

Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб.

В читальній залі №2 на книжковій виставці «Духовна єдність українського народу» присвяченій Дню Соборності пропонується для перегляду література з історії України, розвитку ідеї соборності.

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки