-= Меню =-

Наступна зупинка – Уманський національний університет садівництва

14 березня пасажири 5-ого Потягу Єднання України «Труханівська Січ» завітали до Наукової бібліотеки Уманського НУС. Юні мандрівники відвідали музейну кімнату, де їх гостинно зустріла провідний бібліотекар Наталія Михайлова.

Вражені атмосферою музейної кімнати, де в кожному експонаті, на кожній сторінці мешкає дух минулого, гості слухали захопливу розповідь про життя і навчання учнів Уманського училища землеробства і садівництва, про їх прагнення і досягнення, про видатних викладачів училища та їх вагомий внесок у світову науку.

З непідробним зацікавленням гості роздивлялися «Енциклопедичний словник Брокгауза і Єфрона» та дізналися, що енциклопедія відрізнялась широтою тематичного охоплення і глибиною викладу новітніх (на початок XX століття) наукових відомостей та повністю заміняла учням сучасний Інтернет.

Не залишили байдужими гостей знахідки бібліотекарів, які роками зберігали пожовклі книги: листи кохання, сповіді на сторінках підручників, дбайливо засушені квіти, забуті назавжди фотографії, учнівські записки та малюнки.

Погляди відвідувачів приваблював стенд з бурштиновими солодощами. Наталія Василівна пригостила ексклюзивним варенням, яке було зварене нею за відродженими рецептами Миколи Івановича Полевицького, і навіть відкрила деякі старовинні секрети приготування ягідно-фруктового десерту.

Цікавою була зустріч пасажирів Потягу з історією нашого університету. Свідченням того були захоплені погляди, цікава бесіда, добрі побажання, запрошення в гості…

Олена Рудковська,

бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки