-= Меню =-

Наука – це організовані знання

Наука потрібна народу.
Країна, яка її не розвиває,
перетворюється в колонію.

Фредерік Жоліо-Кюрі

Наука є найвищим щаблем розумового розвитку людини, вершинним і найспецифічнішим досягненням людської культури. Вона пронизує практично всі сфери людської діяльності: як матеріальну, так і духовну.

У виробництво наукового продукту залучено велику кількість людей, численні наукові колективи, матеріальні засоби. За допомогою науки людина сьогодні може жити максимально комфортним життям.

Науковий потенціал нашої країни і до сьогодні вважається одним із найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів у різних сферах науки.

Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято працівників науки.

Уманський національний університет садівництва відзначається славною науковою історією, яка сягає 175 років. Вона багата на яскраві події та легендарні імена, відома в світі своїми науковими школами.

Наукові дослідження вчених університету спрямовані на вирішення проблем, пов’язаних з актуальними завданнями агропромислового виробництва. Університет має широку навчально-науково-виробничу базу, де проходять заняття студенти, закладаються і проводяться наукові дослідження, функціонують науково-дослідні лабораторії. У вузі створені наукові школи, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських і докторських дисертацій, аспірантура. Результатами участі науковців університету у низці міжнародних, всеукраїнських і загальноуніверситетських конференціях, семінарах, круглих столах – є видані підручники, посібники, монографії, рекомендації для виробництва, статті в наукових збірниках і журналах тощо.

На абонементі наукової літератури представлена виставка презентація «Наукові здобутки вчених УНУС».

виставка презентація «Наукові здобутки вчених УНУС»виставка презентація «Наукові здобутки вчених УНУС»

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки