-= Меню =-

НАУКА – ДВИГУН ПРОГРЕСУ

… Інтелігентом стає той спеціаліст,
що виповнюється духом нації та
вселюдської культури.

Михайло Грушевський

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Адже лише завдяки науці людство досягло прогресу розвитку, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

У цивілізованому світі за рівнем розвитку науки оцінюють потенціал країни. Наука, як феномен культури, дає змогу прогнозувати, що може очікувати нація у своїй еволюції. Рівень розвитку науки будь-якої держави є інтегральною прогнозуючою складовою її майбутнього.

Уманський національний університет садівництва – це сучасний науковий центр, який акумулював у собі передові технології, інноваційні прикладні та фундаментальні дослідження.

Свято увійшло в університетське життя, стало днем шанування людей творчої праці, діяльність яких є символом відданості Науці.

Без наукового працівника, педагога держава не має майбутнього. Їх наполеглива праця множить здобутки у світову скарбницю знань. Адже ці люди – це справжні сіячі й садівники на ниві суспільного буття, які творять нове, вирощують зерно мудрості, добра, людяності. Безумовно, глибокі професійні знання та уміння ефективно працювати, випускники отримували від висококваліфікованих науковців і педагогів, які на різних етапах розвитку навчального закладу плідно працювали в його стінах.

Результатами участі науковців університету у низці міжнародних, всеукраїнських і загальноуніверситетських конференціях, семінарах, круглих столах – є видані підручники, посібники, монографії, рекомендації по виробництву, статті в наукових збірниках і журналах тощо.

Сучасне покоління науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів, студентів університету гідно продовжує славні традиції своїх попередників.

Сердечно вітаємо зі святом всіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Прийміть найщиріші побажання здоров’я, щастя та нових наукових досягнень.

Читачі Наукової бібліотеки можуть ознайомитись з книжковою виставкою «Наука – двигун прогресу» у читальній залі обслуговування наукових співробітників.

Галина Гельдт,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії