-= Меню =-

Нехай не гасне світ науки

Наука складається з фактів,

як будинок із каменів,

але набір фактів ще не наука, так само,

як купа каміння ще не будинок.

A. Пуанкаре 

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Саме завдяки їм людство у своєму науково-технічному розвитку пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів у всесвіт. Наука не стоїть на місці, розвиваючись, вона вносить у наше життя все нові й нові технології, які служать на благо людству. День науки об'єднує праці багатьох творчих людей різних напрямків. Це нелегка, але дуже цікава професія, а люди, що присвятили їй своє життя, це люди віддані та зацікавлені у результаті своєї праці.

Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки, встановлений Указом Президента України від 14.02.97 р. № 145/97.

Сьогодні наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці наших вчених має сучасні наукові школи та відомі технологічні розробки. Відомо, що високий професіоналізм українських вчених високо цінується у всьому світі. Тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.

Наукові надбання вчених Уманського національного університету садівництва представлені на тематичній виставці (читальна зала №2). Запрошуємо до перегляду.

Сердечно вітаємо зі святом всіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Нових творчих успіхів, нехай найвищі висоти науки завжди підкоряються вам! Щастя, здоров’я, миру та злагоди вам та вашим рідним і близьким!

Віра Побережець,

провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти

  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»