-= Меню =-

Основи комп'ютерної техніки

«Я не відчуваю страху перед комп'ютерами,
я жахаюсь їх відсутності»
А. Азімов

З глибокої давнини люди намагалися організувати швидке передавання повідомлень на велику відстань. Історія технологій знає такі засоби як там- тами, димові та семафорні телеграфи, сигнальні вогні. Безпосереднім провісником появи комп’ютерних мереж стали телеграфна та телефонна мережі.

Стрімкий розвиток ком’ютерної техніки і різноманітного програмного забезпечення – це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства. Комп’ютерні технології проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що недавно вважалося фантастикою, тепер завдяки науково-технічному прогресу, особливо в галузі комп’ютерних технологій, стало реальністю.

Комп’ютерні технології застосовують у виробництві, промисловості, видавництвах, у парламентах і міністерствах, бібліотеках, у банках і на складах, у системах зв’язку і системах управління, у сфері розваг і послуг тощо. В наш час практично неможливо уявити сучасний офіс без повсякденного і широкого застосування комп’ютерних технологій. Важко назвати область людської діяльності, у якій не знайшли застосування засоби комп’ютерної техніки. Комп’ютер став неодмінним атрибутом робочого місця працівників багатьох професій та спеціальностей.

Суттєво змінюються вимоги до знань і практичних навичок спеціалістів різних професій. Необхідним для них стає не тільки вміння виконувати якусь конкретну роботу, а і вміння покласти виконання цієї роботи на ЕОМ. Тому сучасний висококваліфікований фахівець повинний мати високий рівень знань в області інформаційних технологій і вільно адаптуватися до складу технічних і програмних засобів, що постійно змінюються.

У читальній залі №1 діє тематична виставка «Основи комп’ютерної техніки». Запрошуємо до перегляду.

Марія Фіткаленко,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки