-= Меню =-

Пам’ятає врятований світ

Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!

                                         Іван Нехода

 Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни.

22 червня 1941 року, о 4 годині ранку, коли весь наш народ спокійно відпочивав від денних турбот, фашистська Німеччина, без оголошення війни, вчинила варварський напад на нашу Батьківщину. Саме в цю чарівну ніч ворожі бомби і снаряди впали на мирну землю. Україна стала ареною жорстоких смертельних боїв: 57 дивізій, 1500 літаків, 1200 танків були направлені на неї…

Фашизм приніс з собою звірства, розруху, голод, сльози, смерть.

Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави.

У страхітливому вогнищі війни народилися мільйони героїв, чиї подвиги стали легендою і вічно житимуть у віках, викликатимуть захоплення і велику шану всіх наступних поколінь вільних і чесних людей світу. І з молитвою на губах, з ім’ям матері, дружини чи дитини, солдати здійснювали неймовірні подвиги.

Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. Саме цим подіям і присвячена тематична виставка «Пам’ятає врятований світ», яка розгорнута на абонементі №2 Наукової бібліотеки УНУС.

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. І від нас усіх залежить, щоб ця трагедія залишилося у пам’яті наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього. Уклонімося ж тим, хто поліг у бою… Хто покрив рідну землю собою.

Олена Полянецька, Лідія Кецкало,

бібліотекарі Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки