-= Меню =-

Підприємництво – запорука економічного зростання країни

В першу неділю вересня відзначається День підприємця. Воно було встановлене президентським указом 5 жовтня 1998 року. Це свято запроваджене з врахуванням великої ролі підприємництва і приватної ініціативи у вирішенні соціально-економічних проблем і визначення його впливу на формування, становлення і розвитку національної економіки. Воно покликане привернути увагу суспільства до підприємницької ініціативи, сприяти подальшому розвитку малого і середнього бізнесу.

Розвиток підприємництва і збільшення на цій основі надходження до державної скарбниці дає можливість вирішувати ряд найактуальніших соціально-економічних проблем, передбачає зміцнення економіки, надає їй гнучкості, створює нові робочі місця. Підприємництво це робота, що вимагає сумлінності, наполегливості та значної зосередженості. Кожний крок, кожне рішення є надзвичайно відповідальним.

Правом ведення підприємницької діяльності в Україні має кожен громадянин. Це закріплено нормами Конституції країни. Крім того, роботу підприємців України регламентують кілька законів. Це зокрема, закон «Про підприємництво», закон «Про підприємства», закон «Про господарські товариства». Вони визначають головні, правові та економічні правила здійснення підприємницької діяльності.

Сьогодні без активної участі малого та середнього бізнесу неможливо уявити сільське господарство, будівництво, торгівлю, побутове обслуговування та інші галузі.

В читальній залі №2 представлена виставка «Підприємництво, як основна ланка ринкової економіки».

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії