-= Меню =-

Поетичний бібліоберезень

«Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».

Коїтіро Мацуура.

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Вперше було відзначено у 2000 році за рішенням ЮНЕСКО.

21 березня, у одній із найстаріших шкіл нашого міста, відбулась поетична година для учнів ЗОШ № 4 та ЗОШ №1. На цей спільний захід, до ЗОШ № 4, бібліотекарі шкільних бібліотек запросили свою колегу провідного бібліотекаря Наукової бібліотеки УНУС Наталію Михайлову. Наталія Василівна розповіла про свої шкільні роки у рідній четвертій школі, перші поетичні спроби. Познайомила слухачів з книгами, де друкувались її вірші.

Прочитавши свої вірші, Наталія Василівна висловила сподівання, що серед слухачів є майбутні студенти Уманського національного університету садівництва і запросила відвідати навчальний заклад найближчим часом.

Потім була фотографія на згадку.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії