-= Меню =-

Презентація книги «Софіївка-сад»

25 травня   у бібліотеці-філіалі №4  відбулась презентація книги Федора Гаврильченка “Софіївка-сад”, яка стала знаковою подією в рік 400-ліття Умані. Книга побачила світ у видавництві Ю.Чабаненко м.Черкаси. 

До книги ввійшли твори фактично невідомого українського письменника Федора Гаврильченка (1883-1942), уродженця Звенигородщини, який мешкав, працював і похований в Умані.Майже всі твори збереглися в рукописному архіві й публікуються вперше. 

Редактор і укладач, професор і письменник , Володимир Поліщук у передмові “Федір Гаврильченко – поет і драматург”знайомить читача з “практично невідомим літератором”.

Книга складається з поеми “Співець в стані українського війська” (фрагменти); “На дне океана (ГибельТитаника) - драма в 3 действиях и 5 картинах; “Пушкін на Україні” драмав 4 діях; “Юрій Хмельницький” - поема; “Іван Іскра і Василь Кочубей” - драматична поема; “Софіївка-сад” - драматична поема на 5 дій; “Надія-п`ятисотенниця”. Завершуе видання розповідь Олександра Гаврильченка “Зі спогадів про дідуся”.

Виданню книги сприяли нащадки: онуки Шевченко Ірина Сергіївна (м.Умань), Гаврильченко Олександр Віталійович (м.Львів) і правнучка Роднікова Ліана Василівна, яка з хвилюванням розповіла про довгий шлях видання до читачів.

Своїми враженнями ділились перші читачі, які вже   встигли прочитати “Софіївку-сад”. Голова міського літературного об`єднання “ЛітО”, Ніна Михайлова, розповіла про своє знайомство з творчісттю Федора Гаврильченка.

Учасники   міського драматичного гуртка “Золотий ключик” декламували уривок  з драматичної поеми “Софіївка-сад”. 

Атмосфера заходу була невимушеною, а спілкування - теплим і приємним. Ліана Роднікова за дорученням родини передала в бібліотеки, музеї міста екземпляри презентованої книги. Для Наукової бібліотеки університету з дарчим написом  книгу отримала провідний бібліотекар Наталія Михайлова.  

     

Наталія Михайлова,

провідний бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки