-= Меню =-

Презентація книги Віктора Сигиди «Заповідь батька» для майбутніх студентів

Книга побачила світ у травні 2016 року. Епіграфом до книги стали слова Віктора Прокоповича: «Об`єктивна, повна і детальна інформація – шлях до пізнання».

Автор зазначає, що видання «Нашим внукам і правнукам присвячую».

Під обгорткою, на якій квітує грушевий сад, осяяний веселкою, історія великої родини.           Доповнюють книгу фотографії із сімейного альбому.

Ця книга може стати доповненням до підручника історії України.

          Перша частина книги – спогади батька Віктора Прокоповича Прокопа Семеновича Сигиди. Довоєнне життя простого селянина, війна, мирні трудові будні, виховання дітей, онуків: «Мені хотілося б, щоб потомків роду Сигидів завжди поважали за їх людяність, гуманізм, доброту». Такими словами Прокопа         Семеновича закінчується перша частина.    

Напередодні свого 80-річного ювілею Віктор Прокопович написав «Спогади і роздуми сина», які стали другою частиною книги.

Дитинство, війна, школа, Бобринецький сільськогосподарський технікум, студентські роки в Уманському сільськогосподарський інституті, трудовий шлях від агронома до директора Верхняцької дослідно-селекційної станції, захист дисертації на ступінь кандидата сільськогосподарських наук, педагогічна, наукова і видавнича діяльність в Уманському національному університеті садівництва.

Зацікавлено слухали учні про дитячі і шкільні роки автора книги. Віктор Прокопович зачитав спогад про свою першу прочитану художню книгу зі шкільної бібліотеки в далекому 1947 році.

Учитель біології Тетяна Підлісна, яка працює за посібниками з біології, написаними В.Сигидою, висловила слова подяки автору. Тетяна Михайлівна підкреслила, що з 2002 року постійно  звертається до цих видань.

Юні слухачі подякували Віктору Прокоповичу за змістовно проведений час, подарували квіти, а шкільний альбом поповнився фотографією про цю зустріч.

                   Наталія Михайлова,

 провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії