-= Меню =-

Природно-заповідний фонд – національне надбання

(до Дня працівника природно-заповідної справи)

«Тільки тоді, коли буде зрубане останнє дерево,
тільки тоді, коли буде отруєна остання річка,
тільки тоді, коли буде виловлена остання риба,
тільки тоді ти зрозумієш, що гроші не можна їсти»

Індіанська житейська мудрість

З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, не байдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, 18-го серпня 2009-го року Президентом України, згідно Указу № 629/2009, встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке тепер щорічно відзначається 7 липня.

Природно-заповідна справа визначає першочергові та довготермінові засади збереження біотичного та ландшафтного різноманіття через заповідання цінних природних комплексів і є обов’язковою складовою розвитку держави, а в більш загальному значенні – виживання людської спільноти.

Сучасна природно-заповідна справа має стати комплексною системою узгоджених між собою й об’єднаних єдиною метою, методологією та ідеологією традиційних і новітніх поглядів, положень і понять, принципів та механізмів їх реалізації, спрямованих на збереження, відтворення та збалансоване розумне використання природно-заповідного фонду.

В читальній залі №1 діє виставка-перегляд «Природно-заповідний фонд – національне надбання». Запрошуємо до перегляду.

Людмила Тодосійчук,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки