-= Меню =-

Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра

Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!...
…Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
В. Симоненко

14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільших шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці, в народі його ще називають – Третя Пречиста.

В цей день ми вшановуємо славних українських козаків, покровителькою яких вважається Богородиця.

На свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначала День українського козацтва, а згідно указу президента України, ми будемо відзначати ще й День захисника України.

Унікальність історії нашого народу полягає в тому, що в козаччині виявлявся потяг до волі наших предків. Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, зняті кінофільми.

Цій темі і була присвячена виховна година, яку підготували і провели працівники абонементу №2 Наукової бібліотеки. У заході взяли участь студенти 11 ак групи (куратор Леся Вишневська) і 14 ман групи (куратор Ірина Полянецька).

Присутні, прослухавши доповідь про історичне минуле козацтва, ознайомилися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра», підготовленою працівниками бібліотеки.

Любов до своєї землі і свого народу починається саме зі знання історії українського народу, обрядів і традицій.

Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, оскільки козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення неможливо переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається в Україні, а саме подвиги наших українських воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини.

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар
Лідія Кецкало,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки