-= Меню =-

Сердечні пристрасті та розчарування Кобзаря

Працівники Наукової бібліотеки Уманського НУС спільно зі студентами факультету агрономії підготували та провели виховний захід: «Як і кого кохав Тарас Шевченко», присв’ячений 202-річниці від дня народження великого Кобзаря.

Цікавою була розповідь провідного бібліотекаря Марії Фіткаленко про стосунки з коханими жінками Тараса Григоровича.

Маючи унікальні таланти, гострий розум, привабливу зовнішність, товариську вдачу Тарас Шевченко, здавалось би, був приречений на успіх у жінок. Дуже вразлива і творча натура, Кобзар часто закохувався і в нього закохувались. Та особисте життя великого поета так і не склалося. Не судилося Шевченку продовжити свій рід у наступних поколіннях. Розвіялись його надії про щасливе сімейне життя у своїй хаті, план якої він створив, дерево на яку він просив закупити свого родича Варфоломія.

Поставлю хату і кімнату,

Садок-райочок посаджу.

…В садочку буду спочивати.

Присняться діточки мені,

Веселая присниться мати….

Присниться сон мені!.. і ти!..

У виконанні студентів 12-а групи Іллі Купрішвілі, Олександри Слуцької, Богдана Рибоньки (куратор Наталія Полторецька) та членів ради студентського самоврядування Лізи Омельченко, Ольги Рябокінь звучали ліричні вірші Кобзаря.

Людмила Тодосійчук, бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки