-= Меню =-

Слава козацька не вмре, не поляже

Ось уже другий рік 14 жовтня ми відзначаємо в нашій державі День захисника України. Символічно, що цей день співпадає зі святом Покрова. Так уже повелося в історії нашої країни, що Пресвята Богородиця є покровителькою всіх захисників української армії.

Цій темі і була присвячена виховна година, яку підготували і провели працівники абонементу № 2 Наукової бібліотеки. Учасниками заходу стали студенти 23- ас групи (куратор Андрій Любченко) і 62- см групи  (куратор Ірина Полянецька).

За вікном осінній вітер погойдував вітки дерев, а в залі було тихо і затишно. Присутні уважно слухали доповідь провідного бібліотекаря Полянецької О.Е. про історію козацтва та збройних сил України, а також з цікавістю розглядали матеріали книжкової виставки «Козацтво – слава України».

Любов до свого народу, до своєї землі починається із знання народних традицій, обрядів, зі знання історії українського народу.

Завдяки впливові козацтва на українську культуру українці і в подальшому, у часи бездержавності зберегли прагнення до волі і незалежності, а образ козака став уособленням чоловіка – воїна, захисника Вітчизни.

У страшній борні наш народ і наша армія мужніє, вдосконалюється і перемагає. Схилимо низько голови перед пам’ятю і подвигом славних синів України – героїв небесної сотні і героїв АТО.

Пам’ятайте про тих, що безвісті пропали.

Пам’ятайте про тих , що не встали, як впали.

Пам’ятайте про тих, що згоріли як зорі.-

Такі чисті і чесні, як повітря прозоре.

Пам’ятайте про тих , що за правду повстали.

Пам’ятайте про тих, що лягли на заставах.

Пам’ятайте про тих, що стрибали під танки…

Є в місцях невідомих невідомі останки.

Є в лісах, є у горах, і є під горою –

Менше в світі могил, ніж безсмертних героїв.

Пам’ятайте про них і у праці, і в пісні –

Хай відомими стануть всі герої безвісні.

Куратор 62- см групи Ірина Полянецька виступила із заключним словом і побажаннями щодо проведенного заходу: «Хочеться всім вам побажати справжньої любові до краю, де живете, до України. Хочу, щоб всі ми вірили в щасливе майбутнє нашої держави, щоб уміли боротися за її оновлення. А для цього варто вчитися, багато працювати і надіятися на краще».

Лідія Кецкало,

бібліотекар 1 категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки