-= Меню =-

Соціальна справедливість – запорука стабільного розвитку держави

20 лютого – Всесвітній день соціальної справедливості. Це свято було встановлено для того, щоб звернути увагу всього людства на необхідність прагнення до соціальної справедливості.

Справедливість — це основа демократичного суспільства, яке забезпечує всім своїм членам рівні права і можливості. Соціальна справедливість декларує повагу до кожної людини, нації і держави.

Поява Всесвітнього дня соціальної справедливості пов'язана з рішенням Генеральної асамблеї ООН, яка 26 листопада 2007 року оголосила про появу цього міжнародного свята. Ця ініціатива була підтримана Указом Президента від 4 листопада 2011 року, згідно з яким в Україні щороку 20 лютого проводитиметься День соціальної справедливості.

Проведення Дня справедливості має сприяти подальшому нарощуванню зусиль міжнародного співтовариства в області викорінювання убогості, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх.

На абоненті наукової літератури представлена виставка «Соціальна справедливість – запорука стабільного розвитку держави».

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки