-= Меню =-

Спорт в житті студентів

Міжнародний день студентів (Internationalstudent'sDay) – це одне з головних свят молоді, які навчаються у навчальних закладах. В цей день у всьому світі молодь влаштовує галасливі гуляння і святкування. Це торжество в кожній країні відрізняється і має свої традиції.

Святкування «Дня студента» проводиться за сприяння Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, за підтримки Кабінету Міністрів України та Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України і включає ряд просвітницьких, громадських та культурно-мистецьких заходів для молоді та з її участю.

Одне з головних завдань національної освіти – виховання молоді в дусі відповідального ставлення до власного здоров’я. Основними чинникам і створення гармонійно розвинутої особистості є фізична культура та спорт. Саме завдяки цим компонентам людина зосереджує всі внутрішні ресурси організму для досягнення поставленої мети, підвищує продуктивність праці, виробляє потребу в здоровому стилі життя. На сучасному етапі розвитку суспільства зростають вимоги до фізичної підготовки людей, адже саме витривалість нерідко головна в процесі трудової діяльності людини.

Значну увагу в нашому університеті надають фізичному вихованню студентської молоді. Щорічно студенти-спорсмени беруть участь в університетських, міських, обласних, всеукраїнських і міжнародних змаганнях і займають призові місця.

Спортивна робота в університеті представлена наступними видами спорту: легка та важка атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, дзюдо, настільний теніс, гирьовий спорт.

Заняття фізичною культурою та спортом мають велике значення у формуванні здорового способу життя, духовного й психічного розвитку студентської молоді. Заняття фізичними вправами зміцнюють здоров’я, підвищують нервово-психічну стійкість до емоційних стресів, фізичну та розумову працездатність.

Студенти – це один із самих прогресивних верств суспільства. Їх сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь.

Людмила Брижатюк,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти