-= Меню =-

Туризм – фактор толерантності та миру

Туризм в сучасному розумінні, як масове явище виник порівняно недавно, на початку минулого століття.

Він є однією з найприбутковіших галузей світової економіки.

Щорічно 27 вересня ми відзначаємо Всесвітній день туризму. Це свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи Державного комітету України по туризму згідно з Указом Президента України «Про День туризму» від 21 вересня 1998 року.

Свято встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації у 1979 році, в Іспанії. У вересні 1999 році на XII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації, що проходила у м. Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.

В Україні діяльність організацій сервісу і туризму набуває все більшого значення. Слід зазначити, що туризм стає одним із самих популярних видів відпочинку. З кожним роком збільшується кількість не тільки наших співвітчизників з вивчення географії планети. А й іноземних туристів в Україні.

Запрошуємо всіх бажаючих до Наукової бібліотеки переглянути книжкову виставку «Економічні основи туристичної діяльності», яка знаходиться в аспірантській залі ( 2 поверх).

День туризму – свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись в ліс, на поле, берег річки,на море чи в інші місця.

Це свято і тих, хто безпосередньо зайнятий у цій сфері – сфері туристичного бізнесу. Зі святом всіх, небайдужих до туризму людей!

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар
Лідія Кецкало,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти