-= Меню =-

Туризм об’єднує світ: ООН оголосила 2017 рік Міжнародним роком сталого розвитку туризму

У резолюції, прийнятої 4 грудня 2016 р. визнається важливість міжнародного туризму, а також висловлюється надія, що оголошення 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму сприятиме кращому взаєморозумінню між народами, внаслідок чого буде підвищено обізнаність про велику спадщину різних цивілізацій, а також забезпечено краще розуміння цінностей, притаманних різним культурам, сприяючи тим самим зміцненню миру у всьому світі.

Декларування 2017 р. Міжнародним роком сталого розвитку туризму – унікальна можливість для просування вкладу туристичного сектору в економічну, соціальну та екологічну стійкість всіх країн.

Розвитку туризму в світі сприяють політичні, економічні, технічні, культурологічні та соціальні фактори. Інтенсивний розвиток туризму спостерігається в країнах зі сприятливою внутрішньою і зовнішньою політикою, стійким економічним розвитком, високим рівнем культури, соціальною підтримкою громадян .

Сьогодні нашій державі потрібні висококваліфіковані молоді фахівці у галузі туризму, які були б здатні значно підвищити рівень туристичних послуг, створювати та підтримувати у світі позитивний імідж України як країни унікальних культурних і природних багатств. Уманський НУС готує таких фахівців на кафедрі туризму та готельно-ресторанного справи.

Журнали, які отримує бібліотека університету – «Український туризм», «Мир туризма», «Міжнародний туризм» як доповнення до підручників й посібників, є джерелами найкращої сучасної інформації з туризму і подорожей та охоплюють огляди з основних питань індустрії туризму та відпочинку. Інформація буде корисна для викладачів, студентів, туристів.

Інформаційно-бібліографічний відділ

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії