-= Меню =-

Серпень – вересень, 2018

Виставка нових надходжень (серпень – вересень)

Панас Р.М. Рекультивація земель [Текст] : навчальний посібник

Панас Р.М. Рекультивація земель [Текст] : навчальний посібник. – Вид. 2–ге, стер. – Львів: Новий світ – 2000, 2017. – 222, [1]с.

Викладено науково – теоретичні основи рекультивації земель, суть і зміст гірничотехнічної та біологічної (сільськогосподарської та лісової) рекультивації земель. Розкрито принципи проектування рекультивації земель. Подано досвід рекультивації земель в окремих галузях народного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів, магістрів, аспірантів, здобувачів, фахівців землевпорядного профілю, а також для усіх тих, хто цікавиться проблемами раціонального використання та охорони земель.

Дубич К.В. Історія і теорія соціального забезпечення в Україні та за кордоном [Текст] : навчальний посібник.

Дубич К.В. Історія і теорія соціального забезпечення в Україні та за кордоном [Текст] : навчальний посібник. В 2 т. Т. 1. – Львів : Магнолія 2006, 2017. – 271,[1] с.

У навчальному посібнику відображено історичну періодизацію становлення системи соціального забезпечення в Україні та за кордоном. Обґрунтовано державно – правові основи соціального забезпечення населення в Україні. Розкрито теоретико – методологічні основи соціального забезпечення та понятійний апарат. Охарактеризовано соціальне забезпечення як особливий вид професійної діяльності та морально – етичні принципи соціального забезпечення. Визначено та обґрунтовано гуманітарну та благодійну допомогу як напрям соціального забезпечення населення в Україні. Навчальний посібник призначений для студентів і викладачів галузі знань «Соціальна робота» та фахівців – практиків соціальних служб, установ, закладів, громадських організацій, які працюють в системі соціального забезпечення населення.

Артамонов Б.Б. Топографія з основами картографії [Текст] : навчальний посібник

Артамонов Б.Б. Топографія з основами картографії [Текст] : навчальний посібник / Б.Б. Артамонов, В.П. Штангрет. – Львів : Новий світ –2000, 2018. – 246,[1] с.

У посібнику розглядаються наукові і практичні задачі, які розв’язуються топографією та картографією. Особливістю посібника є те, що багато питань викладено з урахуванням програми та специфіки підготовки інженера – еколога. Посібник може бути корисним для студентів екологічних та інших інженерних спеціальностей.

Єфремова О.О. Основи гідрології та охорона поверхневих вод [Текст] : навчальний посібник

Єфремова О.О. Основи гідрології та охорона поверхневих вод [Текст] : навчальний посібник / О.О. Єфремова, О.М. Коржик, В.В. Рибак. – Львів : Новий Світ – 2000, 2017. – 138,[1] с.

У посібнику розглянуті основні відомості про гідросферу, складові гідросфери, що в ній відбуваються, принципи організації спостережень на водних об’єктах України, наводяться дані по антропогенному впливу на водні об’єкти та обґрунтовується необхідність раціонального використання водних ресурсів, їх охорони, нормування і контролю якості вод. Навчальний посібник призначений для студентів усіх форм навчання екологічного та природничого напрямів підготовки при вивченні дисципліни «Гідрологія».

Панас Р.М. Основи моніторингу та прогнозування використання земель [Текст] : навчальний посібник.

Панас Р.М. Основи моніторингу та прогнозування використання земель [Текст] : навчальний посібник. – Львів : Новий світ – 2000, 2018. – 222,[1] с.

Розкрито суть і зміст моніторингу земель, принципи і способи його здійснення, організацію та функціонування системи моніторингу земель. Охарактеризовано земельний фонд України як об’єкт моніторингу. Висвітлено найбільш поширені види моніторингу : ерозійної небезпеки ґрунтів, техногенно порушених земель антропогенного забруднення ґрунтів, їх родючості. Подано науково – теоретичні основи і методи прогнозування використання земель. Для студентів стаціонарної і заочної форм навчання землевпорядного профілю та суміжних спеціальностей, а також для службовців органів державної влади і земельних ресурсів.

Теоретичні основи державного земельного кадастру [Текст] : навчальний посібник

Теоретичні основи державного земельного кадастру [Текст] : навчальний посібник / за заг. ред. М.Г. Ступеня. – Львів : Новий Світ – 2000, 2018. – 331,[2] с.

У навчальному посібнику викладено теоретичні основи державного земельного кадастру, розкрито складові частини державного земельного кадастру, земельний кадастр у зарубіжних країнах. Для студентів землевпорядних факультетів ВНЗ III – IV рівнів акредитації, наукових співробітників, працівників стаціонарної служби Держкомзему України, проектних і науково – дослідних інститутів землеустрою.

Дубич К.В. Практика соціального забезпечення конкретних категорій населення [Текст] : навчальний посібник.

Дубич К.В. Практика соціального забезпечення конкретних категорій населення [Текст] : навчальний посібник. В 2 т. Т. 2. – Львів : Магнолія 2006, 2017.

У навчальному посібнику розкрито та обґрунтовано систему соціального забезпечення конкретних категорій населення зокрема : сімей, людей похилого віку, учасників бойових дій та постраждалих від різного роду репресій, внутрішньо переміщених осіб, безробітних, інвалідів, дітей – сиріт та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС та ін. Навчальний посібник призначений для студентів і викладачів галузі знань «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення» та фахівців – практиків соціальних служб, установ, закладів, громадських організацій, які працюють в системі соціального захисту населення.

Малопоширені овочеві рослини [Текст] : навчальний посібник.

Малопоширені овочеві рослини [Текст] : навчальний посібник. Ч. 2 / В.В. Хареба, О.І. Улянич, О.В. Хареба, З.І. Ковтунюк. – Київ : Аграрна наука, 2018. – 191,[1] с.

У навчальному посібнику висвітлено походження, поширення, ботанічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, технології вирощування у відкритому і захищеному ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочевих рослин коренеплідних, бульбо плідних, цибулинних, багаторічних, пряно – смакових груп. Представлено нові рослини, які урізноманітнять овочевий стіл українського споживача, збагатять раціон і сприятимуть забезпеченню повноцінного харчування населення. Розраховано на широке коло читачів : студентів, аспірантів, викладачів, овочівників, городників та маркетологів.

Насінництво цукрових буряків

Насінництво цукрових буряків [Текст] / В.А. Доронін, В.В. Поліщук, А.В. Доронін, Ю.А. Кравченко; за ред. В.А. Дороніна. – Умань : Візаві, 2018. – 378,[1] с.

У науковому виданні висвітлено закономірності формування врожаю і якості насіння цукрових буряків у процесі його вирощування та передпосівної підготовки на насіннєвих заводах, способи підвищення якості насіння, особливості екології та економічна ефективність вирощування насіння цукрових буряків і коренеплодів і методи оцінки якості насіння та нормативна база ведення насінництва. Рекомендована для спеціалістів агрономічних служб і фермерських господарств, які вирощують насіння цукрових буряків, викладачів, науковців, студентів та аспірантів навчальних та наукових закладів.

Основи наукових досліджень в агрономії [Текст] : тлумачний словник

Основи наукових досліджень в агрономії [Текст] : тлумачний словник / В.О. Єщенко, П.Г. Копитко, М.В. Калієвський, О.Б. Карнаух; за ред. В.О. Єщенка. – Вінниця : Рогальська О.І., 2018. – 207,[1] с.

Вміщено і розміщено в алфавітному порядку 2142 терміни, які вживаються в навчальний, методичний та науковій літературі з питань дослідної справи. Визначення значної кількості термінів супроводжується прикладами. Тлумачний словник розрахований на студентів, аспірантів і викладачів вищих аграрних закладів освіти та може слугувати настільною книгою для працівників наукових установ УААН.

Економіка підприємства [Текст] : навчальний посібник

Економіка підприємства [Текст] : навчальний посібник / Д.К. Семенда, М.А. Коротєєв, О.В. Семенда, О.В. Семенда. – Умань : Візаві, 2018. – 245,[1] с.

Призначений для самостійного поглибленого вивчення дисципліни «Економіка підприємства». В посібнику даються поради до вивчення кожної теми, плани семінарсько – практичних занять, сформовані економічні терміни і поняття, дається перелік запитань для здійснення студентами самоконтролю за ступенем засвоєння ними теоретичного і методичного матеріалу, наводяться спеціально розроблені практичні, навчальні завдання, тематика контрольних і курсових робіт, а також список навчальної літератури для поглибленого вивчення курсу. Посібник розрахований для студентів ВНЗ.

Господаренко Г.М. Агрохімія [Текст] : підручник.

Господаренко Г.М. Агрохімія [Текст] : підручник. – 3–є вид., перероб. і доп. – Київ : СІК ГРУП УКРАЇНА, 2018. – 557,[1] с.

Висвітлено теоретичні основи живлення рослин, наведено характеристику та описано способи застосування органічних і мінеральних добрив, хімічних меліорантів і бактеріальних препаратів, досягнення агрохімії з оптимізації агрохімічних параметрів показників родючості ґрунту, системи застосування добрив у сівозмінах, удобрення польових, овочевих, плодових та інших с-г культур. Для підготовки фахівців за спеціальностями «Агрономія», «Захист і карантин рослин», «Садівництво та виноградарство».

птимізація складових технології вирощування пшениці ярої

Оптимізація складових технології вирощування пшениці ярої [Текст] / Г.М. Господаренко, В.С. Кравченко, С.В. Машинник, В.В. Любич; за заг. ред. Г.М. Господаренка. – Умань : Візаві, 2018. – 247,[1] с.

Видання вчених Уманського НУС включає роботи з вивчення впливу поперед – ників, обробітку ґрунту, сортів, норм висіву, строків сівби, удобрення на формування продуктивності пшениці ярої. Висвітлено історію питання, теоретичні основи живлення рослин, формування поживного режиму ґрунту, умови ефективного застосування різних складових технології вирощування пшениці ярої. Книга буде корисною науковим і науково – педагогічним працівникам, студентам і фахівцям с – г виробництва.

Технологические аспекты разведения, кормления и содержания шиншилл [Текст] : учебное пособие.

Технологические аспекты разведения, кормления и содержания шиншилл [Текст] : учебное пособие. – Луганск : Элтон –2, 2017.

В учебном пособии кратко описана история развития отрасли, технология содержания, способы переработки сырья и принципы оценки меха. Изложены современные требования к меху шиншилл и основные приемы профилактики и лечения наиболее распространенных заболеваний. Приведены способы выделки шкурок шиншилл. Пособие предназначено для студентов ВНЗ, специалистов звероводов и частных владельцев шиншилл.

Кіщак О.А. Основи промислової культури черешні в Лісостепу України [Текст] : монографія.

Кіщак О.А. Основи промислової культури черешні в Лісостепу України [Текст] : монографія. – Київ : Аграрна наука, 2017. – 239,[1] с.

У монографії за результатами досліджень 1997 – 2012 рр. обґрунтовано наукові основи створення і продуктивного використання вітчизняних конкурентоспроможних типів інтенсивних насаджень черешні в Лісостепу України. Видання буде корисним науковцям, керівникам і спеціалістам господарств, викладачам, аспірантам та студентам ВНЗ.

Малієнко А.М. Аграрна реформа і політика в Україні: альтернативні погляди

Малієнко А.М. Аграрна реформа і політика в Україні: альтернативні погляди [Текст] / А.М. Малієнко, В.П. Ярмоленко. – Київ : Нічлава, 2017. – 166,[2] с.

В історичному аспекті розглянуто причини й наслідки аграрних реформ. Встановлено основні принципи та умови успішного проведення аграрних перетворень. Наведено порівняльні характеристики минулих і сучасної реформ. Обґрунтовано загальні правила проведення реформ, необхідність соціального аналізу та прогнозування реформаторських дій. Розглянуто сценарій розвитку подій після скасування мораторію на продаж земель с – г призначення. Виявлено причини бідності та запропоновано проектний підхід до проведення аграрної реформи. Для науковців, державних службовців, викладачів, спеціалістів АПК, аспірантів, студентів.

Господаренко Г.М.  Система застосування добрив [Текст] : підручник.

Господаренко Г.М. Система застосування добрив [Текст] : підручник. – Київ : СІК ГРУП УКРАЇНА, 2018. – 375,[1] с.

Висвітлено фізіологічні основи, агротехнологічні прийоми та умови ефективного використання органічних і мінеральних добрив, хімічних меліорантів і бактеріальних препаратів, досягнення агрохімії з оптимізації агрохімічних параметрів показників родючості ґрунту, системи застосування добрив у сівозмінах, удобрення польових, овочевих, плодових та інших с –г культур. Для підготовки фахівців за спеціальністю 201 « Агрономія».

Інноваційні технології харчових виробництв [Текст] : монографія

Інноваційні технології харчових виробництв [Текст] : монографія / В.А. Піддубний, М.Ф. Кравченко, А.О. Чагайда, С.В. Красножон; за ред. В.А. Піддубного. – Київ : Кондор, 2017. – 372,[1] с.

В монографії наведено результати аналізу сукупностей енерго – матеріальних потоків і теоретичне підґрунтя удосконалення процесів енерго – і масообміну у виробництві солоду, технологій забезпечення довготривалого зберігання харчової продукції, способів фасування напоїв. Значна увага приділена взаємозв’язкам між геометричними параметрами упаковок, удосконаленню технологій енергозбереження бродильних технологій та їх апаратурного оформлення, оцінці не використовуваних енергетичних ресурсів. Пропонуються напрямки інновацій щодо традиційних технологій харчових виробництв. Монографія призначена для працівників промисловості, для студентів, магістрантів і аспірантів вищих і середніх спеціальних навчальних закладів.

Матвієнко М.П.  Дискретна математика ХХ1 століття [Текст] : підручник.

Матвієнко М.П. Дискретна математика ХХ1 століття [Текст] : підручник. – Вид. 2 – ге перероб. і доп. – Київ : Ліра – К, 2017. – 323,[1] с.

У підручнику викладено основні поняття дискретної математики згідно галузевого стандарту вищої освіти України з комп’ютерних та інших наук. Теоретичний матеріал книги проілюстровано значною кількістю вправ і задач для набуття читачем практичного досвіду. Для студентів різних спеціальностей ВНЗ, які вивчають дану дисципліну, аспірантів і спеціалістів, які застосовують відповідні математичні й комп’ютерні методи. Окремі розділи підручника можуть бути використані відповідними технічними навчальними закладами і коледжами.

Лісові меліорації: практикум [Текст] : навч. посібник

Лісові меліорації: практикум [Текст] : навч. посібник / В.Ю. Юхновський, С.М. Дударець, В.М. Малюга, О.В. Соваков. – Київ : Кондор, 2016. – 231,[1] с.

Посібник призначений для студентів ВНЗ III – IV рівнів акредитації, для ефективного опрацювання індивідуальних практичних завдань і самостійної роботи. Наведено тематику основних лабораторно – практичних робіт, вихідні дані, методичні поради до їх виконання, необхідні нормативно – довідкові матеріали та рекомендовану літературу. Кожний розділ завершується контрольними питаннями для засвоєння матеріалу. Наведено орієнтовний план, перелік завдань, а також методичні поради з проходження навчальної практики. Посібник корисний студентам ВНЗ які вивчають дану дисципліну.

Топольник В.Г.  Управління якістю продукції та послуг в готельно – ресторанному господарстві [Текст] : навч. посібник.

Топольник В.Г. Управління якістю продукції та послуг в готельно – ресторанному господарстві [Текст] : навч. посібник. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 326,[1] с.

Навчальний посібник – перший систематизований виклад сучасного менеджменту якості сфери готельно – ресторанних послуг. Викладені сучасні тенденції управління якістю на засадах стандартів ДСТУ ISO серії 9000. Особлива увага приділяється науково – теоретичній базі оцінювання якості об’єктів готельно – ресторанного господарства методами кваліметрії, простим і новим статистичним методам контролю й управління якістю послуг. Містить 3 змістовних модуля. Кожний розділ посібника має контрольні питання, спрямовані на закріплення матеріалу й перевірку знань. Наведені тестові завдання. Посібник має глосарій. Для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ, науковців та інженерно – практичних робітників сфери послуг.

Ковалюк Т.В.  Алгоритмізація та програмування [Текст] : підручник

Ковалюк Т.В. Алгоритмізація та програмування [Текст] : підручник / за заг. ред. В.В. Пасічника. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 399,[1] с.

У підручнику розглядаються основні поняття алгоритмізації : поняття та властивості алгоритмів, базові алгоритмічні структури, типи алгоритмів, структури даних. Розв’язана велика кількість різноманітних задач з обробки масивів, рядків, структур, файлів і списків. Велика увага приділяється важливим алгоритмам матричної та векторної алгебри, обробці динамічних структур даних і обчисленням на графах. Підручник призначений для студентів ВНЗ, а також для викладачів.

Ковалик Н.В. Англійська мова з основ міжнародної економіки [Текст] : підручник

Ковалик Н.В. Англійська мова з основ міжнародної економіки [Текст] : підручник / Н.В. Ковалик, Н.О. Зайшла, Л.М. Тимочко. – Київ : Центр учбової літ., 2018.- 478,[2] с.

Пропонований підручник призначений для студентів старших курсів ВНЗ, що спеціалізуються у галузі економічних наук, а також фахівців, які прагнуть вдосконалити власні навички і вміння перекладу економічної літератури та рівень свого фахового мовлення. Мета підручника – допоїти студентам не лише вдосконалити навички комунікативної компетенції, а й отримати спеціальні знання з використання англійської мови у своїй професійній діяльності.

Виставку нових надходжень підготувала Ольга Ковальчук,
бібліотекар відділу комплектування фонду,
наукової обробки документів та організації каталогів.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки