-= Меню =-

Виставка нових надходжень №1

Іванова Л.О. Моніторинг світового ринку готельних і ресторанних послуг

Іванова Л.О. Моніторинг світового ринку готельних і ресторанних послуг [Текст] : навчальний посібник / Л.О. Іванова, О.М. Музика. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 226с.

У навчальному посібнику розглядаються сутність, завдання та особливості моніторингу світового ринку готельних і ресторанних послуг. Особлива увага відводиться методиці моніторингу світового ринку готельних і ресторанних послуг та його інформаційному забезпеченню. Визначається вплив чинників кон”юнктури на функціонування світового ринку готельних і ресторанних послуг. Теоретичні положення доповнені комплексними розрахунково – аналітичними завданнями та ситуаціями для самостійного вирішення, тестами, індивідуальними навчально – дослідними завданнями для самостійного виконання. Навчальний посібник призначено для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно – ресторанна справа», викладачів, науковців та фахівців, які займаються дослідженнями світового ринку готельних і ресторанних послуг.

Дубич К.В. Історія і теорія соціального забезпечення в Україні та за кордоном

Дубич К.В. Історія і теорія соціального забезпечення в Україні та за кордоном [Текст] : навчальний посібник. В 2 т. Т. 1. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 271,[1] с.

У навчальному посібнику відображено історичну періодизацію становлення системи соціального забезпечення в Україні та за кордоном. Обґрунтовано державно – правові основи соціального забезпечення населення в Україні. Розкрито теоретико – методологічні основи соціального забезпечення та понятійний апарат. Охарактеризовано соціальне забезпечення як особливий вид професійної діяльності та морально – етичні принципи соціального забезпечення. Визначено та обґрунтовано гуманітарну та благодійну допомогу як напрям соціального забезпечення населення в Україні. Для студентів і викладачів галузі знань 23 «Соціальна робота» спеціальності 23.2. «Соціальне забезпечення» та фахівців – практиків соціальних служб, установ, закладів, громадських організацій, які працюють в системі соціального забезпечення населення.

Дубич К.В. Практика соціального забезпечення конкретних категорій населення

Дубич К.В. Практика соціального забезпечення конкретних категорій населення [Текст] : навчальний посібник. В 2 т. Т. 2. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 428,[1] с.

У навчальному посібнику розкрито та обґрунтовано систему соціального забезпечення категорій населення зокрема : сімей, людей похилого віку, учасників бойових дій та постраждалих від різного роду репресій, внутрішньо переміщених осіб, безробітних, інвалідів, дітей – сиріт та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС та ін. Для студентів і викладачів галузі знань 23 «Соціальна робота» спеціальності 23.2. «Соціальне забезпечення» та фахівців – практиків соціальних служб, установ, закладів, громадських організацій, які працюють в системі соціального захисту населення.

Ощипок І.М. Кухні народів світу

Ощипок І.М. Кухні народів світу [Текст] : навчальний посібник / І.М. Ощипок, П.Х. Пономарьов, М.І. Філь. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 244,[2] с.

У посібнику викладено загальнонаціональні й регіональні кухні народів країн світу, способи приготування і особливості споживання страв, а також організацію, форми, системи та методи обслуговування іноземних туристів у готельно – ресторанних комплексах України. Для студентів ВНЗ освітньо – кваліфікаційного рівня бакалавр спеціальності «Готельна і ресторанна справа».

Куцик П.О. Бухгалтерський облік у торгівлі та ресторанному господарстві

Куцик П.О. Бухгалтерський облік у торгівлі та ресторанному господарстві [Текст] : навчальний посібник / П.О. Куцик, Л.І. Коваль, Ф.Ф. Макарук. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 503,[1] с.

Навчальний посібник для самостійного вивчення дисципліни «Бухгалтерський облік у торгівлі і ресторанному господарстві» рекомендований студентам спеціальності «Облік і аудит». У посібнику розглядається питання бухгалтерського обліку товарних запасів і тари в процесі здійснення операційної діяльності оптовими та роздрібними підприємствами ресторанного господарства споживчої кооперації України. Структура посібника відповідає програмі курсу та побудована згідно з вимогами вищої школи до навчальних посібників для самостійного вивчення дисципліни.

Топольник В.Г. Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю

Топольник В.Г. Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю [Текст] : навчальний посібник / В.Г. Топольник, М.А. Котляр. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 209,[1] с.

Навчальний посібник розроблено у відповідності з програмою курсу. З урахуванням сучасного стану, в цій галузі діяльності, викладено основні відомості про фізичні величини та їх вимірювання, організаційну структуру та функції метрологічної служби України, цілі стандартизації, основні нормативні документи, що використовують-ся в системі стандартизації України. Навчальний матеріал викладено з урахуванням особливостей майбутньої виробничої діяльності фахівців у сфері ресторанного господарства, харчових і переробних виробництв. Навчальний посібник рекомендується для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія» спеціальності «Технологія харчування».

Михасюк І.Р. Державне регулювання економіки

Михасюк І.Р. Державне регулювання економіки [Текст] : підручник / І.Р. Михасюк, Л.А. Швайка. – Львів : Магнолія 2006, 2018. – 215,[1] с.

У підручнику розглядаються сутність, цілі і завдання державного регулювання економіки, теоретичні основи формування та реалізації стратегії соціально – економічної політики держави, методи впливу держави на соціально – економічні процеси, методологія соціально – економічного прогнозування та планування економічного і соціального розвитку. Розрахований на студентів ВНЗ напрямку 05.01 – «Економіка і підприємництво». Може бути корисним викладачам, науковцям, економістам – практикам, бізнесменам.

Чернишенко В.І. Сучасні технології овочівництва закритого ґрунту

Чернишенко В.І. Сучасні технології овочівництва закритого ґрунту [Текст] : підручник / В.І. Чернишенко, А.І. Пашковський, П.І. Кирій. – Житомир : Рута, 2018. – 400 с.: іл.

У посібнику висвітлюються особливості сучасних технологій вирощування овочів у закритому ґрунті з використанням систем крапельного поливу. Подана прогресивна технологія боротьби зі шкідниками і хворобами. Докладно описана малооб’ємна гідропоніка і промислова технологія вирощування основних овочевих культур. Посібник рекомендований для підготовки фахівців напрямку «Агрономія» в аграрних ВНЗ, а також для спеціалістів с/г виробництва.

Біологічні особливості і вирощування малопоширених овочів

Біологічні особливості і вирощування малопоширених овочів [Текст]. – Умань : Вид. Сочінський М.М., 2018. – 282,[1] с.: іл.

У навчальному посібнику наведено походження і поширення, ботанічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, особливості вирощування у відкритому і закритому ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочів, які дозволяють розширити асортимент овочевого ринку України та зроблять більш різноманітним, вітамінізованим і здоровим харчування українського споживача. Посібник розрахований на широке коло читачів: студентів вищих і середніх навчальних закладів, аспірантів, викладачів, спеціалістів аграріїв.

Економічна теорія [Текст] : навчальний посібник

Економічна теорія [Текст] : навчальний посібник / Р.П. Мудрак, А.П. Бурляй, В.С. Костюк, Н.М. Котвицька. – Умань : Візаві, 2018. – 717,[1] с.

Навчальний посібник складається з теоретичної та практичної частин, що забезпечує комплексне вивчення всіх складових економічної теорії та полегшує підготовку до державного екзамену. Посібник відповідає програмам дисципліни «Політична економія», «Економічна теорія», «Мікроекономіка», «Макроекономіка», «Історія економіки і економічної думки», «Міжнародна економіка», «Національна економіка», затверджених Міністерством освіти і наук України для підготовки бакалаврів за економічними спеціальностями. Адресується студентам ВНЗ, аспірантам, викладачам.

Кучерявий В.П. Історія ландшафтної архітектури

Кучерявий В.П. Історія ландшафтної архітектури [Текст] : підручник. – Львів : Новий Світ –2000, 2018. – 700,[1] с.: іл.

У підручнику висвітлений історичний процес розвитку ландшафтної архітектури від стародавніх до нових часів. Розглядаються теоретичні аспекти стильової еволюції формування відкритих просторів та композиційної побудови об’єктів ландшафтної архітектури. Розкриваються сучасні тенденції гуманізації урбанізованих ландшафтів, використання інноваційних технологій, прийомів проектування та матеріалів. Призначений для студентів ВНЗ, які ведуть підготовку фахівців з ландшафтної архітектури, дизайну та садово – паркового господарства.

Шкарівський Г.В. Запалювання і згоряння в поршневих двигунах внутрішнього згорання

Шкарівський Г.В. Запалювання і згоряння в поршневих двигунах внутрішнього згорання [Текст] : навчальний посібник. – Київ : КОМПРИНТ, 2018. – 671,[1] с.

Навчальний посібник присвячений детальному вивченню процесів, які відбуваюся в циліндрі двигуна внутрішнього згоряння, зокрема запалювання і згоряння та обладнання і систем для їх забезпечення. Наведено основні відомості про процеси запалювання та згоряння в циліндрі ДВЗ і запитання для контролю знань з метою забезпечення розширеного вивчення відповідних тем розділів «Двигуни внутрішнього згоряння» та «Електрообладнання тракторів і автомобілів» дисципліни «Трактори і автомобілі», яка викладається для студентів інженерних факультетів ВНЗ спеціальності 208 – «Агроінженерія», ОС – бакалавр. Рекомендується вченим, аспірантам, докторантам, студентам та інженерним працівникам.

Цирта В.С. Плодівництво

Цирта В.С. Плодівництво [Текст] : навчальний посібник / В.С. Цирта, В.В. Заморський. – Умань : Вид. Сочінський М.М., 2018. – 389,[1] с.: іл.

У навчальному посібнику висвітлено основи плодівництва, детально розглянуто особливості біології росту та розвитку плодових культур, закладання та догляд за насадженнями, агротехніку вирощування та збирання врожаю. Для студентів агрономічних спеціальностей вищих аграрних закладів освіти, спеціалістів сільського господарства.

Шейченко В.А.  Экспериментальные исследования игольчатой бороны

Шейченко В.А. Экспериментальные исследования игольчатой бороны [Текст]/ В.А.Шейченко, Г.А.Хайлис, В.В.Шевчук. – [Бельцы] : LAP LAMBERT Academic Publishing RU, 2017

В монографии приведены теоретические основы усовершенствования технологических процессов обработки почвы игольчатыми боронами; результаты теоретических исследований качения дисков бороны с иглами по почве в продольно – вертикальной плоскости, влияние параметров игл на эксплуатационно – технологические показатели использования орудия на заданных глубинах обработки почвы. Книга рассчитана на специалистов в данных отраслях.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки