-= Меню =-

Вклоняюсь низько праці хлібороба…

Вклоняюсь низько праці хлібороба,

За урожай, за хліб отой святий,

Що Він ростить і робить першу спробу,

Щоб хліб сіяв – неначе золотий.

Сільськогосподарська галузь для України завжди була однією з пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив наш край багатими чорноземами, родючими землями. Ефективні технології, новітні методи обробки землі сприяють розвитку агропромислової галузі країни, яка є важливою не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.

Згідно Указу Президента України № 428/93, датованим 7-м жовтня 1993-го року, професійне свято працівників сільськогосподарського та агропромислового комплексу, організацій і підприємств по переробці сільгоспсировини, обслуговуючих та заготівельних підприємств і харчової промисловості, зберіг цю славну традицію і відзначається у третю неділю листопада.

На абонементі №1 Наукової бібліотеки діє виставка «Смак хліба – смак життя». Відвідувачі нашого відділу мають можливість ознайоматись з навчальною та художньою літературою, яка освітлює тему хліба та споконвічну працю людей на землі.

Зустріти хочу в полі, біля хліба ,

Ту душу рідну, до якоїх звик,

Слова запам’ятав я свого діда:

Цінуєшь хліб –продовжиш роду вік!

Оксана Борейчук,

бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки