-= Меню =-

Вода – джерело життя

А вода– це справжнє диво!
Як прожити без води?
З нею ми завжди щасливі,
З нею в нас нема біди
Є вода – ростуть рослини:
Ліс, сади, рясні поля.
Це чудово для людини
І радіє вся Земля.

Надія Красоткіна

Вода – колиска життя. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот – рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Наше тіло на 80% складається з цієї унікальної речовини, у водному середовищі відбуваються всі обмінні процеси в організмі.

22 березня вся планета відзначає Всесвітній день води. Ідея про проведення такої дати вперше була оголошена на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД) у Ріо-де-Жанейро в 1992 році.

За висновками експертів ООН, більше 20% населення Землі, а це майже 1 млрд. 500 млн. осіб, страждають від нестачі води, придатної для пиття та зрошування посівів.

Водні ресурси є найважливішим елементом національного багатства і відрізняються високою динамічністю. На відміну від інших природних ресурсів, вони безперервно відновлюються, їм властива значна мінливість не тільки в часі, але й у просторі.

З кожним днем вода стає все більш необхідною в умовах сучасного виробництва. На сьогоднішній день вода стала ресурсом, що забезпечує нормальний розвиток суспільства. А чисті прісні води є цінним та дедалі більше обмеженим природним ресурсом. Вже сьогодні більшість областей України гостро відчувають дефіцит якісної питної води.

Проблема водних ресурсів складна і багатогранна. Її успішне вирішення можливе лише в разі залучення інтелектуальних, фінансових і технічних можливостей всього суспільства. Від того, наскільки успішно будуть об'єднані ці зусилля, залежить майбутнє наших річок і озер.

и створюємо майбутнє вже сьогодні. Якщо кожен з нас збереже за рік хоча б одне відро води, вийде ціле озеро 1000 м в діаметрі та глибиною в 5 метрів! Це запас для наших дітей.

На абонементі №2 Наукової бібліотеки УНУС діє книжкова виставка «Вода – джерело життя» присвячена Всесвітньому дню води.

Олена Полянецька,
провідний бібліотекар
Лідія Кецкало,
бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії