-= Меню =-

Всім серцем любіть Україну свою – і вічні ми будемо з нею!: до 25– річчя Незалежності України

Багатовікова історія українського етносу з покоління в покоління передає історичні подвиги народу в його боротьбі за свою незалежну державу, за рівність з іншими народами в політичному, соціально-економічному та культурному розвитку. Це був беззавітний потяг народу, що так вдало поєднався з висловом Вольтера: «Україна завжди прагнула до волі».

День Незалежності України – державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

Проголошення 24 серпня 1991 р. незалежності України продовжило багатовікову традицію державності нашого народу. Сьогодні розвиток країни має базуватися на глибоких знаннях історичного минулого, злагоді громадянського суспільства і держави, використанні всіх позитивних рис менталітету українського етносу, спрямованих на загальноукраїнську ідею «духовність – народовладдя – державність».

З моменту проголошення державного суверенітету України почався новий етап її історії –етап відродження Української нації та держави.

Головними орієнтирами розвитку України стали: підвищення авторитету країни на міжнародній арені,будівництво демократичної правової держави, створення суспільства, що складається з активних та свідомих громадян, досягнення стійкого зростання в економічні та високого рівня добробуту й безпеки людей, збереження миру та злагоди у всіх областях життя, розвиток регіонів, підтримка культури и спорту.

За 25 років в Україні сформувалося нове покоління людей, які усвідомили і сприйняли сучасні реалії та цінності, демократії, відкритого громадянського суспільства, цивілізованих ринкових відносин. Ми доводили, що наша земля – це єдина і незалежна країна, країна, де живуть талановиті, працьовиті та сильні духом українці.

Україна має потенційно потужний потенціал – людський кадровий ресурс, спроможний взяти на себе відповідальність за долю держави й суспільства в ХХI столітті та здійснити мрію багатьох попередніх поколінь, а саме: реалізувати головну мету українського народу – побудувати незалежну, щасливу і могутню європейську Україну.

Запрошуємо до перегляду тематичної виставки, присвяченої Дню Незалежності України, що представлена у відділі наукових співробітників Наукової бібліотеки.

                                                                                    Галина Гельдт, бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії