-= Меню =-

Земля – наш спільний дім

«... День Землі - це день відповідальності перед

нашою планетою, відповідальності перед людьми, які її

населяють, перед самою природою, частиною якої ми є».

С.П. Капіца

Від 2010-го р. у календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День – Всесвітній день Землі, який відзначається 20-го квітня. Дата святкування цього всесвітнього дня вибрана не випадково: спочатку, за даними проекту DilovaMova.com, в цей день, в одній з найпотужніших, масштабних і розвинених країн світу, в США, відзначався День дерев. США були однією з перших країн, що заснували екологічні свята на державному рівні, до того ж дерево часто символізує життя. Здоров’я і екологія нашої планети безпосередньо залежить від наявності на ній цих прекрасних творінь Божих.

Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища та збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Земля – наша годувальниця, наш спільний дім, в якому абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі та різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов.

Початок весни – один з найвідповідальніших періодів для озеленення. У ці дні настав час облаштовувати красу і затишок біля будинків, а тим більше приватних секторів, в саду, на присадибній ділянці. Їх зовнішній вигляд залежить саме від своєчасного та правильного виконання перших весняних робіт.

Праця кожного суттєво покращить рівень загального благоустрою територій, його естетичного стану.

Ваші задуми й турботи стануть легкими та вдалими, якщо скористаєтеся добіркою журналів «Квіти України», «Ландшафтный дизайн», «Цветоводство», «Благоустройство. Ландшафт» та ін.

Запрошуємо всіх зацікавлених переглянути запропоновані видання на виставці «Садово-парковий дизайн» зосередженій в читальній залі періодичних видань Наукової бібліотеки університету.

Світлана Нижник,

директор Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки