-= Меню =-

Згадаємо все, пам’ятаємо всіх

26 листопада 2016 року Україна відзначає 83-і роковини голодомору та вшановує пам’ять жертв цієї страшної трагедії українського народу.

Голодомор 32-33 років – катастрофа XX століття планетарного характеру. Геноцид було сплановано вищим партійним керівництвом більшовицької партії СРСР на чолі з Й. Сталіним і реалізовано в УРСР через адміністративно – командний апарат.

Страхітливість тих подій знову й знову повертає нас у необхідність вести розмову про трагічні події нашої історії.

Цій темі і була присвячена виховна година, проведена і підготовлена співробітниками абонементу №2  Наукової бібліотеки УНУС.

Студенти 13-ас групи (куратор Марина Макарчук), 62- см (куратор Ірина Полянецька) уважно слухали доповідь про історію голодомору в Україні. Всі бажаючі ознайомились з книжковою виставкою «Велика трагедія українського народу».

Хвилиною мовчання пом’янули душі померлих  від голоду.

Життя людське – найсокровенніший дар Божий, і кожне – дорожче над усі цінності земні й небесні, і кожне має зберегтися в пам’яті поколінь і нинішніх, і грядущих, бо ми люди. Ніколи не пізно… покаятися і стати на шлях істини і любові, бо голоси мучеників із тридцять третього, що померли насильницькою жахливою смертю, волають до наших сердець і розуму, щоб сказати пекуче слово правди.

Ми сьогодні згадуємо цю трагічну сторінку історії українського народу та даємо обіцянку передати знане прийдешнім, щоб світла пам’ять спокутувала несправедливе замовчування минулого.

Нехай у ваших душах залишиться цей маленький вогник свічечки, як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас, які померли страшною смертю, дай Боже, щоб це ніколи більше не повторилось!

Олена Полянецька ,

провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії