-= Меню =-

Антишкола університетських бібліотекарів «Як впливає бібліотека на інформаційну грамотність академічної спільноти?»

26 січня працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва взяли участь у шостому занятті Антишколи університетських бібліотекарів «Як впливає бібліотека на інформаційну грамотність академічної спільноти?» від Секції університетських бібліотек ВГО Українська бібліотечна асоціація, що відбулося в режимі online на платформі Zoom. Модераторами заходу стали голова методичного центру бібліотек ЗВО України, директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ імені Тараса Шевченка, керівник секції університетських бібліотек та член Президії Української бібліотечної асоціації Олег Сербін та президентка Української бібліотечної асоціації, директорка науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Оксана Бруй.

Заняття було організовано у формі відповідей-презентацій на заздалегідь поставлені через анкетування тринадцяти блоків запитань.

Оксана Бруй окреслила інформаційну та цифрову грамотність, згадала про вміння працювати з інформацією та медіа, з інформаційними технологіями та особливо наголосила на почесному місті академічної доброчесності в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Присутні отримали змістовну, систематизовану та структуровану інформацію від працівників Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія». Поділися досвідом своєї роботи також працівники Наукової бібліотеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Коло розглянутих питань торкалося питань інформаційної грамотності для навчання та досліджень, створення, наповнення, розвитку та популяризації електронних ресурсів бібліотеки. Колеги обмінювалися позитивними прикладами роботи та напрацюваннями, що, безперечно, є корисним для подальшої роботи та стимулює до пошуку нових форм і методів.

  

  

   

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»