-= Меню =-

Бібліотека в контексті акредитації освітніх програм університету

16 лютого 2023 року бібліотека Уманського національного університету садівництва взяла участь у 7-му занятті в Антишколі університетських бібліотекарів секції університетських бібліотек ВГО «Українська бібліотечна асоціація». Університетську книгозбірню представляли директорка бібліотеки Тетяна Кравченко та заступник директора Наталія Олейніченко.

Заняття Антишколи було присвячене темі «Акредитація освітніх програм університету». Учасники обговорювали роль бібліотеки університету у підготовці та проведенні акредитації, а також у забезпеченні якісного навчального процесу за акредитованими освітніми програмами.

Головними експертами та доповідачами виступили: директорка НТБ КПІ ім. Ігоря Сікорського, президентка УБА Оксана Бруй, директорка НБ Українського державного університету науки і технологій Тетяна Колесникова, директорка НТБ Одеського національного технологічного університету, голова секції університетських бібліотек УБА, експерт НАЗЯВО Ольга Ольшевська.

Оксана Бруй поділилась власним досвідом проходження акредитацій освітніх програм різних рівнів освіти, приділивши увагу основним та «не традиційним» запитанням, які перед нею, як директором бібліотеки, ставлять зазвичай представники НАЗЯВО. В свою чергу, Тетяна Колесникова акцентувала увагу учасників заняття на особливості роботи бібліотек та інформаційно-ресурсного забезпечення навчально-наукового процесів у період воєнних дій, розглядаючи відкриті освітні ресурси як дієвий механізм вирішення викликів, які постають перед бібліотечною спільнотою.

   

Актуальною була доповідь Ольга Ольшевська, яка являється дійсним експертом НАЗЯВО. Вона розглянула десять критеріїв, за якими проходить акредитація, окреслила правові механізми, що регламентують процес акредитації, визначила місце і роль бібліотек закладів вищої освіти в цьому процесі.

Антишколі університетських бібліотекарів являється дієвою формою методичної консультація, яка допомагає бібліотекарям самостійно налагодити процес безперервної самоосвіти та самореалізуватися в сучасному бібліотечно-інформаційному просторі. Приємно, що організатори та модератори подібних занять розглядають завжди актуальні та своєчасні питання і не лише в теоретичному, а й практичному аспектах.

Тетяна Кравченко, директор бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»