-= Меню =-

Бременський досвід рухає українські бібліотеки до сталого розвитку

20 червня відбувся вебінар «Бібліотеки і Цілі сталого розвитку ООН: досвід Бременської публічної бібліотеки, Німеччина». До нього долучилась і команда бібліотеки Уманського національного університету садівництва. Вебінар надав можливість обмінятися досвідом та ідеями з представниками бібліотечної спільноти.

   

   

Організатори вебінару ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та Goethe-Institut в Україні об'єднали свої зусилля для підтримки ролі бібліотек у досягненні Цілей сталого розвитку ООН. Ці цілі, прийняті у вересні 2015 року на Загальній Асамблеї ООН, охоплюють широкий спектр питань, таких як: боротьба з бідністю, забезпечення якісної освіти, стале використання ресурсів та зменшення нерівностей.

Спікери вебінару, Sabine Forcher–Zipf та Martin Renz з Бременської публічної бібліотеки, поділилися своїми успішними проектами та ініціативами, спрямованими на досягнення Цілей сталого розвитку. Зокрема, було розглянуто ініціативи, спрямовані на поширення усвідомленого споживання, сталого способу життя та екологічної свідомості. Ці ініціативи залучають громадськість та сприяють зміні свідомості щодо важливості сталого розвитку.

Учасники вебінару з України були вражені виступами спікерів та висловили бажання впроваджувати подібні проєкти ініціатив у своїх бібліотеках. Вони виявили готовність приєднатися до глобальних зусиль у досягненні Цілей сталого розвитку та розвивати свої заклади, створюючи нові послуги та програми, що відповідають сучасним вимогам суспільства.

Цей вебінар став початком на шляху до активної участі бібліотек в Україні у зміні світу на краще, підтримуючи Цілі сталого розвитку ООН.

Наталія Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»