-= Меню =-

Диспут - думка «Книга в епоху Інтернету»

У читальній залі № 1 Наукової бібліотеки відбувся диспут «Книга в епоху Інтернету», приурочений до Всесвітнього дня книги та авторських прав.

Всесвітній день книги та авторських прав було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року. Відзначається щорічно 23 квітня для привернення уваги до книги як засобу поширення знань, найбільш надійного способу їх збереження. Дата була вибрана на згадку про те, що 23 квітня 1616 року померли Мігель де Сервантес, Вільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега.

Нині Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу. В усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки, проводять зустрічі з авторами, різноманітні конкурси, акції на захист книги, фестивалі і читання, розпродаж книг тощо.

Тривалий час книга була єдиним і основним джерелом інформації. Створення книги це довга захоплююча історія. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: каміння, глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк, метал…

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії Наукової бібліотеки, ознайомила учасників заходу з еволюцією книги, з її роллю в отриманні інформації, значення книги і читання в житті сучасної молоді.

Людмила Тодосійчук, бібліотекар І категорії Наукової бібліотеки, розповіла про останнє досягнення комп’ютерних технологій – «живу» книгу і наголосивши, що за допомогою комп’юра можна не лише читати тексти і переглядати малюнки, а й чути голоси персонажів, «оживляти» ілюстрації, грати у цікаві ігри…

Далі студентів 32–е групи (куратор Людмила Пархоменко) запросили до дискусії про переваги книги і комп'ютера в інформаційному суспільстві, їх сучасне і майбутнє. Одні наводили аргументи на користь книги, а інші – на користь комп’ютера та інформаційним технологіям. Виявилося, що більшість студентів віддають перевагу на користь комп’ютерів та Інтернету. Та й зрозуміло, адже ми живемо в епоху інформаційних технологій: комп’ютерів, ноутбуків, мобільних телефонів, Інтернету.

На зустрічі були обговорені лише деякі питання невичерпної і складної, в той же час, цікавої теми. Поки що ці два джерела інформації мирно співіснують, доповнюють один одного. А що буде далі – покаже час.

Тетяна Маєвська, бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»