-= Меню =-

Дивовижні відкриття та насолода прекрасним: до Всесвітнього дня туризму

Туризм є одним з найпопулярніших видів відпочинку. Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї своєї батьківщини та інших країн, не лише відпочивають, а й збагачуються духовно. Указом Президента від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щорічно відзначатиметься День туризму.

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації – головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією і розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

Україна надзвичайно багата своєю історією, автентичною культурою, мальовничими куточками. Морське узбережжя, широкі степи, гори, ліси – різноманіття її пейзажів вражає. Унікальні природні ресурси забезпечують відпочинок на будь-які смаки – від сонячних пляжів до лижних курортів.

Виведення України до числа передових туристичних держав світу є завданням комплексним і вимагає системних зусиль від усіх гілок влади. Для цього потрібно вирішити певні законодавчі програми, забезпечити сталий розвиток туризму. Це допоможе розвитку туристичної галузі й сприятиме зміцненню економіки країни, підвищенню доброботу українців.

З Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок.

 Завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів!

У читальній залі №1 діє книжково-ілюстративна виставка приурочена Всесвітньому дню туризму «Стежками і дорогами України». Запрошуємо до перегляду.

 Марія Фіткаленко,

провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»