-= Меню =-

Книжкова виставка «Агробіологічні особливості вирощування пшениці»

Пшениця – одна з найбільш цінних культур на Землі. Її зерно споживає понад 35% людства планети. Вирощування зерна пшениці значною мірою впливає на економіку господарств і держави в цілому, а в останні роки попит на продовольче зерно в світі стрімко росте і вже зараз зерно пшениці стало стратегічним ресурсом. Тому збільшення валових зборів зерна, поліпшення його якості є найважливішим завданням у сільському господарстві.

На допомогу навчальному процесу в читальній залі №1 бібліотекарі підготували книжкову виставку «Агробіологічні особливості вирощування пшениці». Особливої уваги з даної теми заслуговують видання: «Оптимізація складових технології вирощування пшениці ярої» за заг. ред. Г.М. Господаренка; «Передумови формування якості зерна пшениць і продуктів його перероблення» за заг. ред. Г.М. Господаренка; «Оптимізація елементів технології вирощування пшениці озимої у Правобережному Лісостепу України» за ред. С.П. Полторецького та А.О. Яценка; Лихочвора В.В. «Зерновиробництво»; Нетіс І.Т. «Пшениця озима на півдні України»; «Системи сучасних інтенсивних технологій у рослинництві»; Зінченка О.І. «Рослинництво» та ін.

Вивчення видань, представлених на виставці, дасть змогу вирішити питання у застосуванні новітніх технологій вирощування пшениці, допоможе засвоїти теоретичні та практичні прийоми розробки сучасних технологічних елементів вирощування пшениці на підставі глибоких знань агробіологічних особливостей культури, з урахуванням росту і розвитку рослинного організму, оцінювати потенційні можливості сучасних сортів і гібридів, ґрунтові та кліматичні ресурси різних регіонів, забезпечити високу економічну ефективність вирощування пшениці тощо.

Всю інформацію, про яку б Ви хотіли дізнатися для успішного вирощування пшениці, для підвищення врожайності цієї культури, а також як боротися з бур’янами, хворобами та шкідниками, Ви зможете отримати, переглянувши книжкову виставку в читальній залі №1 «Агробіологічні особливості вирощування пшениці».

Нагадуємо, що Ви можете самостійно здійснити пошук необхідних джерел інформації, використовуючи ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ БІБЛІОТЕКИ.

Запрошуємо до перегляду!

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України