-= Меню =-

Мова – краса спілкування

Мова — краса спілкування,

Мова — як сонце ясне,

Мова — то предків надбання,

Мова — багатство моє

Федір Пантов

В музейній кімнаті бібліотеки триває тиждень української мови. Символічно, що саме 6 листопада, у 22 річницю підписання Президентом України Указу №1241/97 про День української писемності і мови до нас завітали студенти 31-а групи (куратор Кравченко В.С.) студенти  11-б групи (куратор Мамчур Т.В.)

Про історію свята присутнім нагадала провідний бібліотекар Наталія Михайлова.  Наталія Василівна розповіла про мовні цікавинки з 175-річної історії університету. Студенти дізнались, що краснопис, або каліграфія набувають все більшої популярності у світі. В часи комп’ютерів та смарфонів люди дедалі рідше щось пишуть від руки. Навчитись мистецтву письма може кожен.

Година творчого процесу промайнула майже непомітно – писали власні думки, цитували класиків.

Мова і історія з часів Нестора Літописця невід’ємні складові духовності нації. Доцент кафедри біології, куратор Наукового гербарію УНУС (UM) Тетяна Василівна Мамчур продемонструвала зразки гербарних етикеток, написаних чорнилами учнями минулих століть.

Тетяна Василівна запропонувала  студентам  підписати сучасні ексикати в традиціях минулого. Написи вийшли дуже гарними і охайними.

А ще студенти отримали від Наталії Василівни домашнє завдання – освоїти тайнопис. Написати речення молоком і проявити написане, тримаючи папір над свічкою.

Традиційне фото на згадку. Запис у книзі відвідувань музейної кімнати і цікаві пропозиції на майбутнє.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 06.05.2024 Реєструйтесь на вебінари від Clarivate та Elsevier: Web of Science, Scopus і ScienceDirect

  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України