-= Меню =-

«Моя Батьківщина – Україна!»: до Дня Соборності України в бібліотеці УНУС експонується книжкова виставка

22 січня спільнота Уманського національного університету садівництва разом з усією державою відзначає особливу дату в історії України. У цей день відзначаємо два важливих свята: проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. 

У багатовіковій історії українського народу цій події належить визначне місце. Вона не лише продемонструвала всьому світу заповітне прагнення українців жити в єдиній, соборній, суверенній державі, а й започаткувала новий етап боротьби за здійснення цього великого ідеалу.

Акт Злуки сприяв розвитку національної свідомості, формуванню української нації, закликав до боротьби всіх поколінь українців за суверенну соборну Українську державу. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Великі жертви відданні за волю і незалежність навчили українців мріяти і боротися за єдину соборну, вільну і незалежну Україну.

З нагоди Дня Соборності України в читальній залі №1 бібліотеки УНУС організовано постійно діючу книжкову виставку «Моя Батьківщина – Україна!». Книги, представлені на ній, пронизані почуттями патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни та активної громадянської позиції. Вони розповідають про історію та культуру України, становлення української державності. Про нелегкий шлях споконвічної та новітньої боротьби українського народу за соборність і незалежність Батьківщини.

Книжкова виставка «Моя Батьківщина – Україна!» охоплює різні тематики, що об’єднались у декілька розділів виставки: «Моя земля – земля моїх предків», «З рідним словом міцнішає держава», «Вишиванка – оберіг українського народу», «Хай живе козацька слава», «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків», «Захист Батьківщини – обов’язок кожного», «Стан душі – волонтер».

Виставка відкриває глядачам найяскравіші сторінки історії України, надає можливість поглибити свої знання з історії козацького руху та історії української культури, даруючи натхнення та віру в славне майбутнє нашого козацького краю. На ній також представлені видання про трагічні сторінки нашої історії ХХ століття, зокрема: голодомор, Другу світову війну, чорнобильську аварію, а також про тернистий шлях незалежності, яким йде український народ у ХХІ столітті.

Мета книжкової виставки «Моя Батьківщина – України!» – нагадати сьогодні, коли ворог віроломно напав на нашу державу, хто ми є, що наше призначення – самовіддано служити рідній Україні та українському народові, захищати свою державу та допомагати Збройним Силам України. У ці складні часи тільки згуртованість і єдність всіх українців зможе зупинити агресора і повернути мир у нашу країну. Адже ми неодноразово показували, як вміємо єднатися задля національної ідеї і доводили це у складні часи історії України. Українці в усі часи були взірцем незламної волі, сили духу, любові до Батьківщини.

   

Віримо у свою країну та наших захисників! Бо ніяка сила не витравить у свідомості українського народу жаги до волі і незалежності. Адже ніколи не було, не має і не буде такої зброї, щоб зламала нашу силу, наш український дух! Пам’ятаймо про це!

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»