-= Меню =-

Найбагатший той, хто володіє українською мовою

Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...

Максим Рильський

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Започатковане свято було в листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі.

За попередньою оцінкою у світі налічується близько 6 тисяч мов. Мова кожного народу самобутня, розкриває менталітет і традиції нації, формує свідомість людини. Знання мови допомагає розширити кругозір, глибше проникнути в культуру іншої країни.

Учені довели, що вік нашої рідної української мови – 7 тисяч років. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки безцінна спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь, це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави, варто докладати надзусилля, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де, адже вона наша рідна мова.

Якщо Ви прагнете удосконалювати свої знання з рідної мови, бажаєте навчитися краще висловлювати найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передавати враження від побаченого, то завітайте до галузевого абонементу №1 бібліотеки Уманського НУС. Працівники бібліотеки підготували тематичну книжкову виставку «НАЙБАГАТШИЙ ТОЙ, ХТО ВОЛОДІЄ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ».

Пропонуємо ознайомитися з книгами, які утверджують українську мову як єдину державну мову України, формують розуміння мови як духовної основи українців, виховують святе почуття любові до духовного оберега. Ми зібрали для Вас книги, науково-популярні видання та словники. Нагадуємо, що Ви також можете самостійно здійснити пошук додаткових джерел інформації, використовуючи ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ БІБЛІОТЕКИ.

Запрошуємо до перегляду!

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»